Cheesecake med lime & jordgubbar
Oavsett om cheesecake är kyld, frusen eller klassiskt bakad, är denna fräscha, krämiga och ibland mäktiga dessert omöjlig att motstå. Vår no-bake cheesecake serverar vi med jordgubbskompott, multiplicera cheesecake satsen här med tre, för att göra den i ett GN-bläck.

Ingredienser
Cheesecake med lime & jordgubbar
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kakbotten
Smör
/g
100.0 g
0%
Digestivekex
/g
200.0 g
0%
Kardemummakärnor, krossade
/g
3.0 g
0%
Jordgubskompott
Jordgubbar, frysta
/g
500.0 g
0%
Socker
/g
80.0 g
0%
Vatten
/g
10.0 g
0%
Fyllning
Cream cheese
/g
600.0 g
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
375.0 ml
0%
Socker, florsocker
/g
80.0 g
0%
Limezest
/g
2.0 g
0%
Limejuice
/g
100.0 g
0%
Knorr Texture 6 x 1 kg
/g
40.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kakbotten
-
Smör 100.0 g
-
Digestivekex 200.0 g
-
Kardemummakärnor, krossade 3.0 g
Jordgubskompott
-
Jordgubbar, frysta 500.0 g
-
Socker 80.0 g
-
Vatten 10.0 g
Fyllning
-
Cream cheese 600.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 375.0 ml
-
Socker, florsocker 80.0 g
-
Limezest 2.0 g
-
Limejuice 100.0 g
-
Knorr Texture 6 x 1 kg 40.0 g
Förberedelser
-
Kakbotten
- Stöt kardemumman i en mortel.
- Mixa kex, smör och kardemumma i en matberedare.
- Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i 8–10 minuter vid 175 grader. Låt svalna.
-
Jordgubskompott
- Blanda de frusna bären med socker, låt stå i tills socker har smält.
- Koka upp och red av med MAIZENA Tapioka upplöst i vatten. Blanda saften med bären och förvara kylt.
-
Fyllning
- Värm 200 ml grädde och upplös Knorr Texture här i ( koka inte), tillsätt resterande visp, låt svalna
- Vispa osten med florsocker, limejuice och limezest tills den börjar tjockna och blanda samman med osten och fortsätt vispa tills ostsmeten åter börjar tjockna. Fördela smeten över botten.
- Kyl i minst sex timmar före servering.
-
Vid servering
- Lossa kakan från formen.
- Lägg upp kakan och toppa med jordgubbskompott.
- Servera omgående.