Menu

Ingredienser

+

Kakbotten

  • Smör 100.0 g
  • Digestivekex 200.0 g
  • Kardemummakärnor, krossade 3.0 g

Jordgubskompott

Fyllning

  • Cream cheese 600.0 g
  • Grädde eller gräddalternativ 375.0 ml
  • Socker, florsocker 80.0 g
  • Limezest 2.0 g
  • Limejuice 100.0 g
  • Knorr Texture 6 x 1 kg 40.0 g

Förberedelser

  1. Kakbotten

    • Stöt kardemumman i en mortel.
    • Mixa kex, smör och kardemumma i en matberedare.
    • Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    • Grädda i 8–10 minuter vid 175 grader. Låt svalna.
  2. Jordgubskompott

    • Blanda de frusna bären med socker, låt stå i tills socker har smält.
    • Koka upp och red av med MAIZENA Tapioka upplöst i vatten. Blanda saften med bären och förvara kylt.
  3. Fyllning

    • Värm 200 ml grädde och upplös Knorr Texture här i ( koka inte), tillsätt resterande visp, låt svalna
    • Vispa osten med florsocker, limejuice och limezest tills den börjar tjockna och blanda samman med osten och fortsätt vispa tills ostsmeten åter börjar tjockna. Fördela smeten över botten.
    • Kyl i minst sex timmar före servering.
  4. Vid servering

    • Lossa kakan från formen.
    • Lägg upp kakan och toppa med jordgubbskompott.
    • Servera omgående.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny