+

Kakbotten

  • Smör 100 g
  • Digestivekex 200 g
  • Kardemummakärnor, krossade 3 g

Jordgubskompott

Fyllning

  1. Kakbotten

    • Stöt kardemumman i en mortel.
    • Mixa kex, smör och kardemumma i en matberedare.
    • Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    • Grädda i 8–10 minuter vid 175 grader. Låt svalna.
  2. Jordgubskompott

    • Blanda de frusna bären med socker, låt stå i tills socker har smält.
    • Koka upp och red av med tapioka upplöst i vatten. Blanda saften med bären och förvara kylt.

  3. Fyllning

    • Värm 200 ml Knorr Visp 30% och upplös Knorr Texture här i ( koka inte), tillsätt resterande Knorr Visp 31%, låt svalna
    • Vispa osten med florsocker, limejuice och limezest tills den börjar tjockna och blanda samman med Créme Bonjour och fortsätt vispa tills ostsmeten åter börjar tjockna. Fördela smeten över botten.
    • Kyl i minst sex timmar före servering.
  4. Vid servering

    • Lossa kakan från formen.
    • Lägg upp kakan och toppa med jordgubbskompott.
    • Servera omgående.