Oavsett om cheesecake är kyld, frusen eller klassiskt bakad, är denna fräscha, krämiga och ibland mäktiga dessert omöjlig att motstå. Vår no-bake cheesecake serverar vi med jordgubbskompott, multiplicera cheesecake satsen här med tre, för att göra den i ett GN-bläck.

Ingredienser
Kakbotten
-
Smör 100.0 g
-
Digestivekex 200.0 g
-
Kardemummakärnor, krossade 3.0 g
Jordgubskompott
-
Jordgubbar, frusna 500.0 g
-
Socker 80.0 g
-
Vatten 10.0 g
Fyllning
-
Socker, florsocker 80.0 g
-
Limezest 2.0 g
-
Limejuice 100.0 g
Förberedelser
-
Kakbotten
- Stöt kardemumman i en mortel.
- Mixa kex, smör och kardemumma i en matberedare.
- Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i 8–10 minuter vid 175 grader. Låt svalna.
-
Jordgubskompott
- Blanda de frusna bären med socker, låt stå i tills socker har smält.
- Koka upp och red av med MAIZENA Tapioka upplöst i vatten. Blanda saften med bären och förvara kylt.
-
Fyllning
- Värm 200 ml Rama Visp 31% och upplös Knorr Texture här i ( koka inte), tillsätt resterande visp, låt svalna
- Vispa osten med florsocker, limejuice och limezest tills den börjar tjockna och blanda samman med Créme Bonjour och fortsätt vispa tills ostsmeten åter börjar tjockna. Fördela smeten över botten.
- Kyl i minst sex timmar före servering.
-
Vid servering
- Lossa kakan från formen.
- Lägg upp kakan och toppa med jordgubbskompott.
- Servera omgående.