Black Angus-flankstek Rossini
Knorr Professional Demi-Glace på Kocklandslagets vis. Black Angus-flankstek är en välförtjänt klassiker, mycket tack vare köttets mångsidighet och höga smak, här i en ny spännande tappning.

Ingredienser
Black Angus-flankstek Rossini
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Flankstek Rossini
Flankstek
/kg
1.6 kg
0%
Smör, osaltat
/g
100.0 g
0%
Anklever (foie de canard)
/g
500.0 g
0%
Tryffel
/g
50.0 g
0%
Bröd, att rosta
/g
500.0 g
0%
Sås
Lök, schalotten
/g
200.0 g
0%
Morot
/g
300.0 g
0%
Palsternacka, skalad
/g
150.0 g
0%
Vitlök, skalad
/g
30.0 g
0%
Madeira (vin)
/ml
500.0 ml
0%
Sherry
/ml
200.0 ml
0%
Knorr Professional Demi-Glace 5 x 1 L
/l
1.0 l
0%

Timjan
/g
20.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
5.0 g
0%
Gelé, Svartavinbär
/g
30.0 g
0%
Garnityr
Bönor, färska sockerärtor, brytbönor eller haricot verts
/g
500.0 g
0%
Spenat
/g
300.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Flankstek Rossini
-
Flankstek 1.6 kg
-
Smör, osaltat 100.0 g
-
Anklever (foie de canard) 500.0 g
-
Tryffel 50.0 g
-
Bröd, att rosta 500.0 g
Sås
-
Lök, schalotten 200.0 g
-
Morot 300.0 g
-
Palsternacka, skalad 150.0 g
-
Vitlök, skalad 30.0 g
-
Madeira (vin) 500.0 ml
-
Sherry 200.0 ml
-
Timjan 20.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 5.0 g
-
Gelé, Svartavinbär 30.0 g
Garnityr
-
Bönor, färska sockerärtor, brytbönor eller haricot verts 500.0 g
-
Spenat 300.0 g
Förberedelser
-
Flankstek Rossini
- Bryn flanksteken i smör på bägge sidor i en het panna. Krydda med salt och peppar.
- Slutför tillredningen i ugn på 160 grader i cirka 5-7 minuter och låt stå i ungefär 15 minuter.
- Skär köttet i skivor strax innan servering.
- Smörstek brödet, skiva ankleverterrinen och hyvla tryffeln.
-
Sås
- Sautera morötter, palsternacka och lök i 30 minuter på svag värme.
- Öka värmen och häll i madeiravinet. Reducera tills halva vätskemängden återstår.
- Tillsätt kryddor och Knorr Professional Demi-Glace. Koka en stund och sila såsen.
- Avsluta med svartvinbärsgelé och sherry.
- Smaka av med salt och peppar.
-
Garnityr
- Koka de gröna bönorna lätt mjuka.
- Sautera bönor och spenat snabbt i en het panna och smaksätt med salt.