Black Angus-flankstek Rossini
Knorr Professional Demi-Glace på Kocklandslagets vis. Black Angus-flankstek är en välförtjänt klassiker, mycket tack vare köttets mångsidighet och höga smak, här i en ny spännande tappning.

Ingredienser
Flankstek Rossini
-
Flankstek 1.6 kg
-
Smör, osaltat 100.0 g
-
Anklever (foie de canard) 500.0 g
-
Tryffel 50.0 g
-
Bröd, att rosta 500.0 g
Sås
-
Lök, schalotten 200.0 g
-
Morot 300.0 g
-
Palsternacka, skalad 150.0 g
-
Vitlök, skalad 30.0 g
-
Madeira (vin) 500.0 ml
-
Sherry 200.0 ml
-
Knorr Professional Demi-Glace 8 x 1 L 1.0 l
-
Timjan 20.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 5.0 g
-
Gelé, Svartavinbär 30.0 g
Garnityr
-
Bönor, färska sockerärtor, brytbönor eller haricot verts 500.0 g
-
Spenat 300.0 g
Förberedelser
-
Flankstek Rossini
- Bryn flanksteken i smör på bägge sidor i en het panna. Krydda med salt och peppar.
- Slutför tillredningen i ugn på 160 grader i cirka 5-7 minuter och låt stå i ungefär 15 minuter.
- Skär köttet i skivor strax innan servering.
- Smörstek brödet, skiva ankleverterrinen och hyvla tryffeln.
-
Sås
- Sautera morötter, palsternacka och lök i 30 minuter på svag värme.
- Öka värmen och häll i madeiravinet. Reducera tills halva vätskemängden återstår.
- Tillsätt kryddor och Knorr Professional Demi-Glace. Koka en stund och sila såsen.
- Avsluta med svartvinbärsgelé och sherry.
- Smaka av med salt och peppar.
-
Garnityr
- Koka de gröna bönorna lätt mjuka.
- Sautera bönor och spenat snabbt i en het panna och smaksätt med salt.