Menu

Ingredienser

+

Flankstek Rossini

  • Flankstek 1.6 kg
  • Smör, osaltat 100.0 g
  • Anklever (foie de canard) 500.0 g
  • Tryffel 50.0 g
  • Bröd, att rosta 500.0 g

Sås

Garnityr

  • Bönor, färska sockerärtor, brytbönor eller haricot verts 500.0 g
  • Spenat 300.0 g

Knorr Professional Demi-Glace på Kocklandslagets vis. Black Angus-flankstek är en välförtjänt klassiker, mycket tack vare köttets mångsidighet och höga smak, här i en ny spännande tappning.

...

Förberedelser

  1. Flankstek Rossini

    • Bryn flanksteken i smör på bägge sidor i en het panna. Krydda med salt och peppar.
    • Slutför tillredningen i ugn på 160 grader i cirka 5-7 minuter och låt stå i ungefär 15 minuter.
    • Skär köttet i skivor strax innan servering.
    • Smörstek brödet, skiva ankleverterrinen och hyvla tryffeln.
  2. Sås

    • Sautera morötter, palsternacka och lök i 30 minuter på svag värme.
    • Öka värmen och häll i madeiravinet. Reducera tills halva vätskemängden återstår.
    • Tillsätt kryddor och Knorr Professional Demi-Glace. Koka en stund och sila såsen.
    • Avsluta med svartvinbärsgelé och sherry.
    • Smaka av med salt och peppar.
  3. Garnityr

    • Koka de gröna bönorna lätt mjuka.
    • Sautera bönor och spenat snabbt i en het panna och smaksätt med salt.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny