Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Kycklingfärs från Guldfågel 1000.0 g
  • Bönmix, frusen sojabönor, vita och röda kidneybönor 500.0 g
  • Kakaopulver 3.75 tsk
  • Chilipulver 3.75 tsk
  • Paprikapulver 3.75 tsk
  • Kanel 3.75 tsk
  • Vaniljpulver
  • 400 g Chunky salsa medium
  • Vitlök , pressad 15.0 g
  • Lök, gul 120.0 g
  • Vatten 2.5 dl
  • Knorr Hönsbuljong, pulver 3 x 1,3 kg 20.0 g
  • Tomater, krossade 500.0 g
  • SLOTTS Tomatpuré 45.0 g
  • Rapsolja 5.0 cl

En smakrik och värmande gryta inspirerad av det mexikanska köket – med kyckling, chili och en hint av kakao som ger djup och karaktär. Perfekt för att sätta lite extra krydda på middagen.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Bryn lök och vitlök tillsammans med kycklingfärsen i rapsolja. Tillsätt cacao & chilikryddan och bryn färsen, under omrörning, tills den har fått lite färg.
    • Tillsätt vatten, Knorr Hönsbuljong, tomatpuré, krossade tomater, salsa och fortsätt tillaga under omrörning i ca 15-20 min. Smaka av med salt och peppar. I slutet av tillagningen tillsätt bönmixen.
    • Servera med nachos eller tortillabröd och gräddfil.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny