Tomat och mozzarella sallad caprese
Klassisk italiensk sallad på få men härliga ingredienser som kan serveras som tillbehör till det mesta. Närliggande versioner inkluderar även ruccola och oliver.

Ingredienser
Caprese
-
Tomater blandade, rumstempererade 800.0 g
-
Mozzarella alt buffelmozzarella eller burrata 600.0 g
-
Basilika, färsk plockad 50.0 g
-
Rödlök tunt skivad 100.0 g
-
Olja, oliv 150.0 ml
-
Svartpeppar malen
-
Salt
Förberedelser
-
Caprese
- Låt löken ligga i iskallt vatten i 15 minuter. Det hjälper till att göra den lite mildare i smaken.
- Dela tomaterna i bitar. Gärna olika så man får liv i salladen.
- Bryt sönder mozzarellan i bitar.
- Rör ner kryddpastan i oljan och vänd runt tomaterna. Smaka av med lite salt.
- Fördela allt i ett stort fat och toppa med basilika.