Skaldjursgryta med kokos och paprika
Denna mycket populära fisk och skaldjursgryta lagas ofta i Bahia och Rio de Janeiro, servera den gärna på Brasilianskt vis med kokt vitt ris.

Ingredienser
Skaldjursgryta
-
Rapsolja 60.0 g
-
Lök, tärnad 140.0 g
-
Vitlök, hackad 26.0 g
-
Lagerblad 3.0 st
-
Paprika, gul strimlad 150.0 g
-
Paprika, grön strimlad 150.0 g
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 800.0 ml
-
Matlagningsgrädde 500.0 ml
-
Vatten 300.0 g
-
Limejuice 50.0 g
-
kokos, hyvlad rostad 50.0 g
-
Sej,filé 1250.0 g
-
Räkor, handskalade 200.0 g
-
Bläckfisk, calamares 250.0 g
Förberedelser
-
Skaldjursgryta
- Skär fisken i 3x 3 cm bitar.
- Fräs den hackade löken, vitlök och paprikan mjuk i olja.
- Tillsätt Knorr Tomatino, låt alltsammans fräsa i någon minut.
- Slå på kokosmjölk, matlagningsgrädde, Knorr Fiskbuljong Lågsalt, lagerblad och vatten, koka upp och tillsätt kokosflingor. Låts såsen sjuda i 5 minuter. Red evt. med MAIZENA, Snowflake.
- Justera smaken på såsen med salt och peppar och smaksätt med lime juice. Hit går att förbereda i förväg.
- Lägg fisk och skaldjur i grytan och ånga fisken färdig under lock.
-
Till servering
- Servera grytan med färsk skuren koriander och vårlök samt kokt ris med bönor.