Skaldjursgryta med kokos och paprika
Denna mycket populära fisk och skaldjursgryta lagas ofta i Bahia och Rio de Janeiro, servera den gärna på Brasilianskt vis med kokt vitt ris.

Ingredienser
Skaldjursgryta med kokos och paprika
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Skaldjursgryta
Rapsolja
/g
60.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
140.0 g
0%
Vitlök, hackad
/g
26.0 g
0%
Knorr Tomatino 4 x 3 kg
/g
180.0 g
0%

Lagerblad
/st
3.0 st
0%
Paprika, gul strimlad
/g
150.0 g
0%
Paprika, grön strimlad
/g
150.0 g
0%
Kokosmjölk, konserverad 24%
/ml
800.0 ml
0%
Matlagningsgrädde
/ml
500.0 ml
0%
Vatten
/g
300.0 g
0%
Knorr Fiskbuljong lågsalt 3x1kg
/g
32.0 g
0%

Blötdjur *
Kräftdjur och produkter därav:*
Limejuice
/g
50.0 g
0%
kokos, hyvlad rostad
/g
50.0 g
0%
Sej,filé
/g
1250.0 g
0%
Räkor, handskalade
/g
200.0 g
0%
Bläckfisk, calamares
/g
250.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Skaldjursgryta
-
Rapsolja 60.0 g
-
Lök, tärnad 140.0 g
-
Vitlök, hackad 26.0 g
-
Lagerblad 3.0 st
-
Paprika, gul strimlad 150.0 g
-
Paprika, grön strimlad 150.0 g
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 800.0 ml
-
Matlagningsgrädde 500.0 ml
-
Vatten 300.0 g
-
Limejuice 50.0 g
-
kokos, hyvlad rostad 50.0 g
-
Sej,filé 1250.0 g
-
Räkor, handskalade 200.0 g
-
Bläckfisk, calamares 250.0 g
Förberedelser
-
Skaldjursgryta
- Skär fisken i 3x 3 cm bitar.
- Fräs den hackade löken, vitlök och paprikan mjuk i olja.
- Tillsätt Knorr Tomatino, låt alltsammans fräsa i någon minut.
- Slå på kokosmjölk, matlagningsgrädde, Knorr Fiskbuljong Lågsalt, lagerblad och vatten, koka upp och tillsätt kokosflingor. Låts såsen sjuda i 5 minuter. Red evt. med MAIZENA, Snowflake.
- Justera smaken på såsen med salt och peppar och smaksätt med lime juice. Hit går att förbereda i förväg.
- Lägg fisk och skaldjur i grytan och ånga fisken färdig under lock.
-
Till servering
- Servera grytan med färsk skuren koriander och vårlök samt kokt ris med bönor.