Butter Chicken är en Punjabi specialitet som först lagades på restaurangen Moti Mahal i Delhi, rätten är förmodligen en av de mest kända kycklingrätterna i Indien. Butter Chicken är milt kryddig och serveras gärna tillsammans med kokos, russin, lime och kokt ris.

Ingredienser
Butter chicken
-
Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 30.0 g
-
Lök, tärnad 150.0 g
-
Potatis, fast tärnad 3x3 cm 1.0 kg
-
Vatten 600.0 ml
-
Kyckling, lårfilé 1.0 kg
-
Bladspenat, fryst 300.0 g
Vid servering
-
Koriander, färsk hackad 20.0 g
-
kokos, hyvlad rostad 50.0 g
-
Russin 56.0 g
-
Lime 2.0 st
Förberedelser
-
Butter chicken
- Sautera löken mjuk i Milda Flytande Margarin.
- Tillsätt potatis, Knorr Butter Chicken Kryddpasta, Knorr Tomatino,Knorr Kryddpasta vitlök, vatten och Knorr Kycklingbuljong, Brynt pasta. Koka upp och dela tillsätt kyckling lårfilé, sjud långsamt under lock tills potatis och kyckling är klar. Rör med jämna mellanrum (tillsätt vatten om så behövs).
- Vänd ner spenat i omgångar, tillsätt Rama Visp 31% och sjud vidare i några minuter och smaka av med salt och peppar.
-
Vid servering
- Servera Butter Chicken med kokt ris, koriander och lime.