Ingredienser
Till karamellsåsen
-
Socker 270.0 g
-
Vatten 150.0 ml
Till puddingen
-
Vaniljstång, halv 1.0 st
-
Apelsin, zest 20.0 g
-
Ägg, färska 440.0 g
-
Socker 140.0 g
-
Vatten 400.0 ml
Förberedelser
-
Till karamellsåsen
- Blanda socker ochvatten i en kastrull och kokat samman till en bärnstens färgad karamell.
- Fördela karamellen i botten på porslinsformarna.
-
Till puddingen
- Häll Rama Visp 31% och vatten i en kastrull. Skär igenom vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Tillsätt frön och urskrapad stång samt apelsinzest till vätskan och sjud i 2 minuter vid moderat värme. Låt dra i 15 minuter och lyft ur vaniljstången.
- Vispa samman ägg och socker. Tillsätt den ännu varma mjölken under vispning och fördela smeten i formarna.
- Grädda puddingarna i varmt vattenbad vid 120 grader i 25-30 minuter, tills de har ”stannat”. Kyl ner.
-
Vid servering
- Lossa försiktigt kanterna med en skalkniv och stjälp upp brullépuddingarna på portions tallrikar.
-
Tips!
- Servera gärnavispad grädde och apelsinfilé till puddingen.