Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Till karamellsåsen

  • Socker 270 g
  • Vatten 150 ml

Till puddingen

  • Knorr Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 600 ml
  • Vaniljstång, halv 1 st
  • Apelsin, zest 20 g
  • Ägg, färska 440 g
  • Socker 140 g
  • Vatten 400 ml
  1. Till karamellsåsen

    • Blanda socker ochvatten i en kastrull och kokat samman till en bärnstens färgad karamell.
    • Fördela karamellen i botten på porslinsformarna.
  2. Till puddingen

    • Häll Knorr Visp 31% och vatten i en kastrull. Skär igenom vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Tillsätt frön och urskrapad stång samt apelsinzest till vätskan och sjud i 2 minuter vid moderat värme. Låt dra i 15 minuter och lyft ur vaniljstången.
    • Vispa samman ägg och socker. Tillsätt den ännu varma mjölken under vispning och fördela smeten i formarna.
    • Grädda puddingarna i varmt vattenbad vid 120 grader i 25-30 minuter, tills de har ”stannat”. Kyl ner.
  3. Vid servering

    • Lossa försiktigt kanterna med en skalkniv och stjälp upp brullépuddingarna på portions tallrikar.
  4. Tips!

    • Servera gärnavispad grädde och apelsinfilé till puddingen.