Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Oxkind

  • Oxkind 1.6 kg
  • Vin, rött 0.5 l
  • Lök, gul 150.0 g
  • Lagerblad 3.0 g
  • Timjan 30.0 g
  • Knorr Professional Oxfond 8 x 1 L 1.0 l

Picklade senapsfrön

  • Ättika 12% 15.0 g
  • Socker 30.0 g
  • Vatten 45.0 g
  • Senapsfrön 30.0 g

Kryddsotade morötter

  • Morot 1.0 kg
  • Purjolök 300.0 g
  • Kummin, hela 2.0 g
  • fänkålfrö, malen 2.0 g

Rostad aioli

  • Vitlök, skalad 40.0 g
  • Rapsolja 20.0 g
  • HELLMANN'S Majonnäs Extra Thick, 1 x 5 kg 100.0 g

Garnityr

  • champinjon färsk 1.0 kg
  • Smör, osaltat 50.0 g
  1. Oxkind

    • Ugnsbrässera oxkinderna på 80 grader i ca 4 timmar, tillsammans med rödvin, lök, lagerblad, timjan och Knorr Professional Oxfond.
    • Ta upp kinderna.
    • Sila och reducera såsen, smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Picklade senapsfrön

    • Koka ihop ättika, socker och vatten.
    • Blanchera senapskornen i kokande vatten i ca 1 minut. Kyl ner och spola senapsfröna helt kalla.
    • Slå över ättikslagen och ställ in i kylen.
    • Addera de picklade fröna till såsen strax innan servering.
  3. Kryddsotade morötter

    • Skala och koka morötterna mjuka.
    • Rosta purjolöken i ugnen på 250 grader tills den är helt svart.
    • Mixa kummin, fänkålsfrön och purjolöken med salt och peppar.
    • Krydda morötterna runtom och sota dem direkt på spishällen eller i en het stekpanna.
  4. Rostad aioli

    • Rosta vitlöken med lite olja i ugnen på 180 grader i ca 8 minuter.
    • Mixa vitlöken slät.
    • Smaksätt HELLMANN’S Majonnäs Real Extra Thick med vitlökspastan.
  5. Garnityr

    • Hyvla ca 10 champinjoner tunt på mandolin och använd till garnering.
    • Stek resterande champinjonerna i smör.