Bräserad oxbringa, potatismos och rödbetor
Knorr Professional Oxfond på Kocklandslagets vis. Bräserad oxbringa med potatismos och rödbetor ger en smakfull harmoni av syra, sötma och sälta.

Ingredienser
Bräserad oxbringa, potatismos och rödbetor
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Bräserad oxbringa
Oxbringa med ben
/kg
3.0 kg
0%
Knorr Professional Oxfond 8 x 1 L
/l
1.0 l
0%
Vatten
/l
1.0 l
0%
Morot
/g
300.0 g
0%
Purjolök
/g
400.0 g
0%
Lök, gul
/g
200.0 g
0%
Stjälkselleri, tärnad
/g
100.0 g
0%
Timjan
/g
5.0 g
0%
Lagerblad
/g
5.0 g
0%
Vitlök, skalad
/g
50.0 g
0%
Salt
/g
2.0 g
0%
Pepparrot
/g
50.0 g
0%
Potatismos
Potatis, skalad
/kg
2.0 kg
0%
Mjölk
/ml
200.0 ml
0%
Smör, osaltat
/g
1000.0 g
0%
Rödbetor
Socker
/g
100.0 g
0%
Vinäger, rödvin
/g
50.0 g
0%
Rödbeta, skalade
/kg
1.0 kg
0%
Smör, osaltat
/g
50.0 g
0%
Vatten
/l
0.2 l
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Bräserad oxbringa
-
Oxbringa med ben 3.0 kg
-
Knorr Professional Oxfond 8 x 1 L 1.0 l
-
Vatten 1.0 l
-
Morot 300.0 g
-
Purjolök 400.0 g
-
Lök, gul 200.0 g
-
Stjälkselleri, tärnad 100.0 g
-
Timjan 5.0 g
-
Lagerblad 5.0 g
-
Vitlök, skalad 50.0 g
-
Salt 2.0 g
-
Pepparrot 50.0 g
Potatismos
-
Potatis, skalad 2.0 kg
-
Mjölk 200.0 ml
-
Smör, osaltat 1000.0 g
Rödbetor
-
Socker 100.0 g
-
Vinäger, rödvin 50.0 g
-
Rödbeta, skalade 1.0 kg
-
Smör, osaltat 50.0 g
-
Vatten 0.2 l
Förberedelser
-
Bräserad oxbringa
- Salta köttet, lägg det i en tryckkokare tillsammans med timjan, lagerblad och grönsakerna skurna i bitar.
- Täck med Knorr Professional Oxfond och vatten.
- Koka i ungefär 1,5 timme, tills köttet lossar från benen.
- Sila av buljongen i en ren kastrull och reducera.
- Avlägsna benen och skär det tillredda köttet i rejäla bitar.
- Lägg köttet i såsen och smaka av med salt och pepparrot.
-
Potatismos
- Koka de skalade potatisarna i ångugn på 100 grader.
- När potatisarna är klara - passera dem ned i smör och uppvärmd mjölk.
- Blanda med spatel och tillsätt smör vid behov.
- Kom ihåg att hela tiden hålla blandningen varm så att stärkelsen inte stelnar.
-
Rödbetor
- Skala rödbetorna och skär dem 1 x 1 cm stora bitar.
- Lägg rödbetsbitarna i en vacuumpåse tillsammans med övriga ingredienser.
- Koka rödbetorna mjuka i 80 grader i ångugn.
- Stek dem hastigt i en panna.