Ingredienser
Bräserad oxbringa
-
Oxbringa med ben 3.0 kg
-
Vatten 1.0 l
-
Morot 300.0 g
-
Purjolök 400.0 g
-
Lök, gul 200.0 g
-
Stjälkselleri, tärnad 100.0 g
-
Timjan, färsk 5.0 g
-
Lagerblad 5.0 g
-
Vitlök, skalad 50.0 g
-
Salt 2.0 g
-
Pepparrot 50.0 g
Potatismos
-
Potatis, skalad 2.0 kg
-
Mjölk 2.0 dl
-
Smör, osaltat 1000.0 g
Rödbetor
-
Socker 100.0 g
-
Vinäger, rödvin 50.0 g
-
Rödbeta, skalade 1.0 kg
-
Smör, osaltat 50.0 g
-
Vatten 0.2 l
Förberedelser
-
Bräserad oxbringa
- Salta köttet, lägg det i en tryckkokare tillsammans med timjan, lagerblad och grönsakerna skurna i bitar.
- Täck med Knorr Professional Oxfond och vatten.
- Koka i ungefär 1,5 timme, tills köttet lossar från benen.
- Sila av buljongen i en ren kastrull och reducera.
- Avlägsna benen och skär det tillredda köttet i rejäla bitar.
- Lägg köttet i såsen och smaka av med salt och pepparrot.
-
Potatismos
- Koka de skalade potatisarna i ångugn på 100 grader.
- När potatisarna är klara - passera dem ned i smör och uppvärmd mjölk.
- Blanda med spatel och tillsätt smör vid behov.
- Kom ihåg att hela tiden hålla blandningen varm så att stärkelsen inte stelnar.
-
Rödbetor
- Skala rödbetorna och skär dem 1 x 1 cm stora bitar.
- Lägg rödbetsbitarna i en vacuumpåse tillsammans med övriga ingredienser.
- Koka rödbetorna mjuka i 80 grader i ångugn.
- Stek dem hastigt i en panna.