+

Bräserad oxbringa

Potatismos

  • Potatis, skalad 2 kg
  • Mjölk 2 dl
  • Smör, osaltat 1000 g

Rödbetor

  • Socker 100 g
  • Vinäger, rödvin 50 g
  • Rödbeta 1 kg
  • Smör, osaltat 50 g
  • Vatten 0.2 l
  1. Bräserad oxbringa

    • Salta köttet, lägg det i en tryckkokare tillsammans med timjan, lagerblad och grönsakerna skurna i bitar.
    • Täck med Knorr Professional Oxfond och vatten.
    • Koka i ungefär 1,5 timme, tills köttet lossar från benen.
    • Sila av buljongen i en ren kastrull och reducera.
    • Avlägsna benen och skär det tillredda köttet i rejäla bitar.
    • Lägg köttet i såsen och smaka av med salt och pepparrot.
  2. Potatismos

    • Koka de skalade potatisarna i ångugn på 100 grader.
    • När potatisarna är klara - passera dem ned i smör och uppvärmd mjölk.
    • Blanda med spatel och tillsätt smör vid behov.
    • Kom ihåg att hela tiden hålla blandningen varm så att stärkelsen inte stelnar.
  3. Rödbetor

    • Skala rödbetorna och skär dem 1 x 1 cm stora bitar.
    • Lägg rödbetsbitarna i en vacuumpåse tillsammans med övriga ingredienser.
    • Koka rödbetorna mjuka i 80 grader i ångugn.
    • Stek dem hastigt i en panna.
+

Continue

Register

Title

Bullet Point text