Bolognese på The Vegetarian Butcher NoMince
En klassisk Bolognese-sås blir enkelt grön med The Vegetarian Butcher NoMince, här en mustig variant som är själva essensen av Italiensk comfort food

Ingredienser
Gör så här
-
Olja, oliv 1.0 dl
-
Vatten 1.0 l
-
Vitlök, färsk riven eller hackad 50.0 g
-
Lök, gul, finhackad 250.0 g
-
Morötter, riven eller fint tärnad 300.0 g
-
SLOTTS Chilisås Hink 1 x 5 kg 50.0 g
-
Blekselleri, finhackad med kärnor 100.0 g
-
Peppar, spansk, finhackad med kärnor 15.0 g
-
Salt och peppar
Förberedelser
-
Gör så här
- Hetta upp olivoljan i en gryta eller kastrull. Häll i NoMince och bryn under omrörning tills ”färsen” börjar ta färg.
- Tillsätt lök, vitlök och selleri. Bryn tills allt blandat sig och grönsakerna börjat mjukna.
- Tillsätt kryddpastorna, Knorr Tomatino, vatten, spansk peppar, chilisås och grönsaksbuljong. Sänk till medelvärme och låt sjuda i ca 30 minuter. Späd med vatten om såsen tjocknar. Smaka upp med salt och svartpeppar.