En enkel och fräsch dessert med få ingredienser som också kan göras på både mandarin och klementin. Blodapelsinen är mindre än vanliga apelsiner och mer aromatisk med en perfekt balans mellan syra och sötma. Säsongen börjar i december och slutar i slutet av mars, de vanligaste sorterna här i norden är den mörka Moro och den mer marmorerade Tarocco, den sist nämnda har oftast inga kärnor.

Ingredienser
Gör så här
-
Blodapelsiner, skalade 530.0 g
-
Limejuice 30.0 g
-
Socker 80.0 cl
-
Till servering:
-
Blodapelsiner 2.0 st
-
mandelcrumble eller granola
Förberedelser
-
Gör så här
- Vispa Rama Professional Visp 31% fluffig.
- Skär skalet av apelsinerna, dela dem i mindre bitar och ta bort evt. kärnor och lägg apelsinen i en mixer.
- Blanda socker med Knorr Texturer.
- Mixa blodapelsin slät tillsamman med limejuice Knorr Texture och socker i 1 minut.
- Vänd samman visp med blodapelsin.
- Fördela mousse och kyl i minst 5 timmar före servering.