Barreado
Denna kötträtt tillagas klassiskt i lergryta täckt med deglock. Staden Morretes ( i staten Paraná) är känd för denna klassiker som ursprungligen tillagades eftersom den var en lätt tillgänglig energikälla för festande karnevaltågsdeltagare. Nu förtiden reser många till Morrretes för att se det bedårande landskapet, samtidigt som man passar på att avnjuta Barreado.

Ingredienser
Barreado - Härlig köttgryta med bacon
-
Högrev,tärnad 1.4 kg
-
Sidfläsk, rökt 150.0 g
-
Vatten 1.3 l
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Gräslök, hackad 100.0 g
-
Kummin, stött 2.0 g
-
Pimento, hackad 14.0 g
-
Lagerblad 2.0 st
-
Timjan 2.0 g
-
Salt och peppar
Förberedelser
-
Barreado - Härlig köttgryta med bacon
- Värm en stekpanna, bryn högrev och bacon. Ställ åt sidan.
- Mjukstek allt utom Knorr Tomatino i en gryta. Tillsätt kött, vatten, Knorr Oxfond och Knorr Tomatino.
- Sjud under lock i 2 timmar eller tills köttet är mört. Jystera smaken med salt och peppar.
- Rätten servers med nyhackad gräslök, ris & bönor samt sallad på palmhjärta med apelsin och avokado.