Brasilien är ett stort land som består av många olika kulturer, varje region har sin egen mat specialitet. Portugiserna anlände till Brasilien på 1500 talet och med dem kom nya smaker som exempelvis citrusfrukt och socker. I Brasilien är appelsin en vanlig förekommande ingrediens i varmrätter, sallader och tillbehör.

Ingredienser
Ugnsbakad sej i apelsinsås ala Brazil
-
Sej,filé 1.5 kg
-
Schalottenlök, skivad 200.0 g
-
Pimento, hackad 30.0 g
-
Chili, röd urkärnad hackad 20.0 g
-
Apelsin, zest 15.0 g
-
Apelsin, filé 40.0 g
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 500.0 g
-
Spenat 56.0 g
-
Persilja, hackad 30.0 g
-
Salt(1) 5.0 g
Förberedelser
-
Ugnsbakad sej i apelsinsås ala Brazil
- Sätt på ugnen på 220 grader.
- Mjukstek lök, Knorr PROFESSIONAL Vitlök, chili, pimiento och apelsin zest i MIlda Flytande Mjölkfritt Margarin.
- Tillsätt Knorr Tomatino, Knorr Fiskfond och kokosmjölk och låt koka ihop i 3-5 min.
- Slå 1/3 del av såsen i ett GN gastro så att såsen täcker botten, lägg fisken på såsen och täck fisken med spenat. Slå resterande sås över fisken. Bakas ugn i ca 25 min.
- När fisken är klar garneras den med apelsin filerna och hackad persilja
- Servera Apelsinfisken med ris.