Apelsinfisk ala Brazil
Brasilien är ett stort land som består av många olika kulturer, varje region har sin egen mat specialitet. Portugiserna anlände till Brasilien på 1500 talet och med dem kom nya smaker som exempelvis citrusfrukt och socker. I Brasilien är appelsin en vanlig förekommande ingrediens i varmrätter, sallader och tillbehör.

Ingredienser
Apelsinfisk ala Brazil
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Ugnsbakad sej i apelsinsås ala Brazil
Sej,filé
/kg
1.5 kg
0%
Margarin, flytande
/g
45.0 g
0%
Schalottenlök, skivad
/g
200.0 g
0%
Pimento, hackad
/g
30.0 g
0%
Chili, röd urkärnad hackad
/g
20.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
45.0 g
0%

Apelsin, zest
/g
15.0 g
0%
Apelsin, filé
/g
40.0 g
0%
Knorr Tomatino 4 x 3 kg
/g
500.0 g
0%
Kokosmjölk, konserverad 24%
/g
500.0 g
0%
Spenat
/g
56.0 g
0%
Persilja, hackad
/g
30.0 g
0%
Salt(1)
/g
5.0 g
0%
Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
20.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Ugnsbakad sej i apelsinsås ala Brazil
-
Sej,filé 1.5 kg
-
Margarin, flytande 45.0 g
-
Schalottenlök, skivad 200.0 g
-
Pimento, hackad 30.0 g
-
Chili, röd urkärnad hackad 20.0 g
-
Apelsin, zest 15.0 g
-
Apelsin, filé 40.0 g
-
Knorr Tomatino 4 x 3 kg 500.0 g
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 500.0 g
-
Spenat 56.0 g
-
Persilja, hackad 30.0 g
-
Salt(1) 5.0 g
-
Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L 20.0 g
Förberedelser
-
Ugnsbakad sej i apelsinsås ala Brazil
- Sätt på ugnen på 220 grader.
- Mjukstek lök, Knorr PROFESSIONAL Vitlök, chili, pimiento och apelsin zest i matfett.
- Tillsätt Knorr Tomatino, Knorr Fiskfond och kokosmjölk och låt koka ihop i 3-5 min.
- Slå 1/3 del av såsen i ett GN gastro så att såsen täcker botten, lägg fisken på såsen och täck fisken med spenat. Slå resterande sås över fisken. Bakas ugn i ca 25 min.
- När fisken är klar garneras den med apelsin filerna och hackad persilja
- Servera Apelsinfisken med ris.