Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gulärtspannkaka

  • Mjölk 8.0 dl
  • 6 dl gulärtsmjöl (mixa och sikta gula ärtor)
  • Ägg 4.0 stk
  • Salt 5.0 g
  • Brynt smör 100.0 g

”Grillad fläskbog”

  • Fläsk, bog utan ben 1.1 kg
  • Svartpeppar malen
  • Salt
  • Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 2.0 dl
  • Knorr Professional Intense flavours Deep Smoke 6 x 400ml 30.0 g

Gula ärtor

  • Ärtor, gula torkade 240.0 g
  • WINBORGS Ättiksprit 12%, 8 x 1 L 50.0 ml
  • socker 1.0 dl
  • Vatten 1.0 dl
  • Senapsfrön 80.0 g
  • gräslök, fint skuren 2.0 msk

Senapsmajonnäs

  • HELLMANN´S Majonnäs 3.0 dl
  • SLOTTS Senap Skånsk 1 x 5,5 kg 110.0 g
  • Vinäger, Champagne 20.0 g

Smörgåskrasse

  • Smörgåskrasse
  • 1 kruka
  1. Gulärtspannkaka

    Blanda mjölk, gulärtsmjöl, ägg och salt. Stek sedan små plättar i en panna med det brynta smöret.
  2. ”Grillad fläskbog”

    Lägg fläskbogen i en ugnsfast form och krydda med nymalen svartpeppar och salt. Baka på 80 grader i ca 8 timmar och dra sedan isär köttet med en gaffel. Koka ihop köttet med kycklingfond och smaksätt med Deep Smoke.
  3. Gula ärtor

    Koka ärtorna enligt anvisning på förpackningen. Koka en lag på ättika, socker och vatten. Kyl sedan lagen. Koka upp vatten och låt senapsfröna koka i ca 5 minuter. Sila av vattnet och lägg sedan i kyld ättikslag. Vid servering: värm ärtorna i lite lag med senapsfrön. Avsluta med gräslök.
  4. Senapsmajonnäs

    Vispa ihop samtliga ingredienser.
  5. Smörgåskrasse

    Klipp smörgåskrassen och toppa plättarna med krasse.