Menu

Ingredienser

+

Kyckling med champinjoner och tomat


En försvinnande god bleckrätt som är enkel att göra till riktigt många gäster. Kycklingen kan lätt bytas ut mot växtbaserat protein så som exempelvis The Vegetarian Butcher Nochicken Chunks.Tinade NoChicken chunks vänds i lite olja på stekplåt alt. vanligt bleck. Rosta i ugn vid 190 grader med 70% öppet spjäll i 7 minuter, slå av värmen och låt bitarna sätta sig i 5 minuter före användning alternativt kan bryning i ugn med fördel göras dagen före.

...

Förberedelser

  1. Kyckling med champinjoner och tomat

    • Blanda kyckling och champinjoner med matfett och kryddörter och bryn hela härligheten.
    • Blanda ner tomaterna och hälften av grönkålen. Häll därefter på gräddalternativ.
    • Smula osten över blecket och baka av på 175°C i ca 25 minuter.
    • Vid servering. Dressa resterande grönkål med lite olivolja och salt, och lägg på blecket.
    • Servera med mathavre eller något annat gryn som du föredrar.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny