Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Steg 1

Steg 2

  • 1 st glasburk, två liter
  • 1 st scoby
  • 3 dl basvätska, denna är viktig för att fermenteringsprocessen ska komma igång. Bas vätska + scoby går att köpa på nätet.
  • silladuk, hushållspapper eller kökshandduk
  • 1 st gummisnodd

Steg 3

  • Glasflaskor med patentlock
  • Äpple (Aroma) eller Inge Marie 1.0 stk
  • Ingefära, färsk hackad ekologisk 10.0 g
  1. Steg 1

    • Koka upp vatten slå av värmen och tillsätt kamomillte. Låt dra i 15 minuter, tillsätt socker och rör så att det löser sig. Sila bort örtblad och låt te svalna till rumstemperatur. Smaksätt med fyra påsar Wild apple & cinnamon. Låt dra natten över och lyft ur tepåsar.
  2. Steg 2

    • Diska glasburken noga
    • Lägg scoby i botten av burken, tillsätt socker-te och toppa med basvätska.
    • Täck burken med silladuk, hushållspapper eller kökshandduk och förslut med en gummisnodd. Ställ burken på ett mörkt ställe i minst 14 dagar. 
  3. Steg 3

    • Strimla Ingefäran (skala inte) och skala och strimla äpplet. Sänk ner äpple och ingefära i flaskan och fyll på med herbutcha tills en centimeter upp till locket återstår.
    • Förslut med patent lock och förvara i rumstemperatur i 2-3 dagar, öppna en gång om dagen så att den inte exploderar! Flytta därefter flaskan/or till kylen och låt vilai ytterligare 7 dagar så att smakerna mognar till sig. Fermenteringen fortsätter men blir rejält uppbromsad när herbuchan förvaras kylt.