Stekt inlagd strömming
En riktig stjärna på sillbordet trots sitt något anspråkslösa yttre

Ingredienser
Stekt inlagd strömming
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Stekt strömming
Strömmingfilé
/kg
1.0 kg
0%
Salt
/tsk
2.0 tsk
0%
Dill, hackad
/dl
1.0 dl
0%
Rågmjöl, grovt
/dl
2.0 dl
0%
Smör
/g
45.0 g
0%
Rapsolja
/msk
3.0 msk
0%
Ättikslag
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/dl
1.0 dl
0%

MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/msk
2.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Socker
/dl
1.5 dl
0%
Vatten
/dl
3.0 dl
0%
Lagerblad
/st
2.0 st
0%
Kryddpeppar
/st
6.0 st
0%
Rödlök
/stk
1.0 stk
0%
Morötter
/stk
1.0 stk
0%
Purjolök
/g
20.0 g
0%
Äpple (Aroma)
/stk
0.5 stk
0%
Pepparrot
/g
30.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Stekt strömming
-
Strömmingfilé 1.0 kg
-
Salt 2.0 tsk
-
Dill, hackad 1.0 dl
-
Rågmjöl, grovt 2.0 dl
-
Smör 45.0 g
-
Rapsolja 3.0 msk
Ättikslag
-
Socker 1.5 dl
-
Vatten 3.0 dl
-
Lagerblad 2.0 st
-
Kryddpeppar 6.0 st
-
Rödlök 1.0 stk
-
Morötter 1.0 stk
-
Purjolök 20.0 g
-
Äpple (Aroma) 0.5 stk
-
Pepparrot 30.0 g
Förberedelser
-
Stekt strömming
- Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan nedåt. Krydda med salt och strö över dill. Lägg på resterande strömmingsfiléer, köttsida mot köttsida. Vänd upp i rågmjöl och stek gyllenbruna tills de är klara. Låt svalna.
-
Ättikslag
- Koka upp vatten, ättika, vinäger och socker. Slå den varma lagen över resterande ingredienser. Låt svalna.
- Varva strömming med lagen i en fin konserveringsburk. Låt stå i kyl i minst 1 dygn.