Menu
+

Stekt strömming

  • Strömmingfilé 1.0 kg
  • Salt 2.0 tsk
  • Dill, hackad 1.0 dl
  • Rågmjöl, grovt 2.0 dl
  • Smör 45.0 g
  • Rapsolja 3.0 msk

Ättikslag

  1. Stekt strömming

    • Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan nedåt. Krydda med salt och strö över dill. Lägg på resterande strömmingsfiléer, köttsida mot köttsida. Vänd upp i rågmjöl och stek gyllenbruna tills de är klara. Låt svalna.
  2. Ättikslag

    • Koka upp vatten, ättika, vinäger och socker. Slå den varma lagen över resterande ingredienser. Låt svalna.
    • Varva strömming med lagen i en fin konserveringsburk. Låt stå i kyl i minst 1 dygn.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny