Stekt inlagd strömming
En riktig stjärna på sillbordet trots sitt något anspråkslösa yttre

Ingredienser
Stekt strömming
-
Strömmingfilé 1.0 kg
-
Salt 2.0 tsk
-
Dill, hackad 1.0 dl
-
Rågmjöl, grovt 2.0 dl
-
Smör 45.0 g
-
Rapsolja 3.0 msk
Ättikslag
-
Socker 1.5 dl
-
Vatten 3.0 dl
-
Lagerblad 2.0 st
-
Kryddpeppar 6.0 st
-
Rödlök 1.0 stk
-
Morötter 1.0 stk
-
Purjolök 20.0 g
-
Äpple (Aroma) 0.5 stk
-
Pepparrot 30.0 g
Förberedelser
-
Stekt strömming
- Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan nedåt. Krydda med salt och strö över dill. Lägg på resterande strömmingsfiléer, köttsida mot köttsida. Vänd upp i rågmjöl och stek gyllenbruna tills de är klara. Låt svalna.
-
Ättikslag
- Koka upp vatten, ättika, vinäger och socker. Slå den varma lagen över resterande ingredienser. Låt svalna.
- Varva strömming med lagen i en fin konserveringsburk. Låt stå i kyl i minst 1 dygn.