Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Popcorn 170.0 g
  • Olja, majs 15.0 ml
  • Socker 240.0 g
  • Sirap,ljus 200.0 g
  • Vaniljsocker 2.0 g
  • Nejlika, Mald
  • Salt 15.0 g
  • Kanel, Malen 2,5 G
  • Kardemummakärnor, krossade 1.0 g
  • Muskotnöt, nyriven 3.0 g
  • Grädde eller gräddalternativ 270.0 ml

Beroendeframkallande och en garanterad julfavorit. Här blir kryddiga, knäckiga popcorn ett gott tilltugg på både glöggbuffén och gottebordet, popcornen går dessutom bra att göra i förväg.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Poppa popcornen i oljan.
    • Blanda samman alla torra kryddor med fint salt.
    • Blanda grädde med socker och sirap. Låt sjuda vid moderat värme till temperaturen når 129-130 grader.
    • Rör ner pepparkakskrydda.
    • Vänd ner popcornen i den varma kolan och låt kallna på smörpapper.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny