Pepparkakspopcorn
Beroendeframkallande och en garanterad julfavorit. Här blir kryddiga, knäckiga popcorn ett gott tilltugg på både glöggbuffén och gottebordet, popcornen går dessutom bra att göra i förväg.

Ingredienser
Gör så här
-
Popcorn 170 g
-
Olja, majs 15 ml
-
Socker 240 g
-
Sirap,ljus 200 g
-
Vaniljsocker 2 g
-
Nejlika, mald
-
Salt 15 g
-
Kanel, malen 2,5 g
-
Kardemummakärnor, krossade 1 g
-
Muskotnöt, nyriven 3 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Poppa popcorn i oljan.
- Blanda samman alla torra kryddor med fint salt.
- Blanda Knorr Visp 31% med socker och sirap, sjud vid moderat värme till temperaturen når 129-130 grader.
- Rör ner pepparkakskrydda.
- Vänd ner popcorn med varm kola och låt dem kalna på smörpapper.