Lättrimmad torsk med vinägerfläsk
Att rimma torsk är ett trevligt bestyr, inte minst med tanke på hur gott resultatet blir. Extra gott blir det tillsammans med fläsk som fått puttra i sirap och vinäger. Du hör ju - en garanterad stämningshöjare!

Ingredienser
Lättrimmad torsk med vinägerfläsk
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Torsk, filé
/g
500.0 g
0%
Socker
/msk
1.0 msk
0%
Salt
/msk
1.0 msk
0%
Sidfläsk, varmrökt utan svål
/g
300.0 g
0%
Sirap,ljus
/dl
1.0 dl
0%
Vitvinsvinäger
/dl
1.0 dl
0%
Kryddpeppar
/st
4.0 st
0%
Kryddnejlika, hela
/st
2.0 st
0%
Smör
/g
20.0 g
0%
Lök, gul finhackad
/stk
1.0 stk
0%
Mjölk
/dl
6.0 dl
0%
MAIZENA Majsstärkelse 4 x 2,5 kg
/msk
2.0 msk
0%

MAILLE Senap Oldstyle 8 x 1 kg
/msk
3.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Persilja, färsk krusbladig grovt hackad
/dl
1.0 dl
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Torsk, filé 500.0 g
-
Socker 1.0 msk
-
Salt 1.0 msk
-
Sidfläsk, varmrökt utan svål 300.0 g
-
Sirap,ljus 1.0 dl
-
Vitvinsvinäger 1.0 dl
-
Kryddpeppar 4.0 st
-
Kryddnejlika, hela 2.0 st
-
Smör 20.0 g
-
Lök, gul finhackad 1.0 stk
-
Mjölk 6.0 dl
-
Salt och peppar
-
Persilja, färsk krusbladig grovt hackad 1.0 dl
Förberedelser
-
Gör så här
- Vänd upp torsken med salt och socker. Låt stå plastad i rumstemperatur i ca 2 timmar.
- Skölj av fisken och baka av i ugn på 150*C tills den innertempen är på 50*C.
- Skär fläsket i centimeterstora kuber. Koka upp sirap, vinäger och kryddor. Lägg i fläsket och låt småkoka i ca 15 minuter tills fettet släpper och blir lite karamelliserat.
- Fräs löken i smör. Slå på mjölk och låta koka upp. Rör ut MAIZENA i lite vatten och vispa ner i mjölken. Låt småkoka i ca 5 minuter. Smaka upp med senap, salt och peppar
- Täck fisken med sås. Toppa med vinägerfläsk och persilja.