Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

  • Torsk, filé 500.0 g
  • Socker 1.0 msk
  • Salt 1.0 msk
  • Sidfläsk, varmrökt utan svål 300.0 g
  • Sirap,ljus 1.0 dl
  • Vitvinsvinäger 1.0 dl
  • Kryddpeppar 4.0 st
  • Kryddnejlika, hela 2.0 st
  • Smör 20.0 g
  • Lök, gul finhackad 1.0 stk
  • Mjölk 6.0 dl
  • Salt och peppar
  • Persilja, färsk krusbladig grovt hackad 1.0 dl
  1. Gör så här

    • Vänd upp torsken med salt och socker. Låt stå plastad i rumstemperatur i ca 2 timmar.
    • Skölj av fisken och baka av i ugn på 150*C tills den innertempen är på 50*C.
    • Skär fläsket i centimeterstora kuber. Koka upp sirap, vinäger och kryddor. Lägg i fläsket och låt småkoka i ca 15 minuter tills fettet släpper och blir lite karamelliserat.
    • Fräs löken i smör. Slå på mjölk och låta koka upp. Rör ut MAIZENA i lite vatten och vispa ner i mjölken. Låt småkoka i ca 5 minuter. Smaka upp med senap, salt och peppar
    • Täck fisken med sås. Toppa med vinägerfläsk och persilja.