Lättrimmad torsk med vinägerfläsk
Att rimma torsk är ett trevligt bestyr, inte minst med tanke på hur gott resultatet blir. Extra gott blir det tillsammans med fläsk som fått puttra i sirap och vinäger. Du hör ju - en garanterad stämningshöjare!

Ingredienser
Gör så här
-
Torsk, filé 500.0 g
-
Socker 1.0 msk
-
Salt 1.0 msk
-
Sidfläsk, varmrökt utan svål 300.0 g
-
Sirap,ljus 1.0 dl
-
Vitvinsvinäger 1.0 dl
-
Kryddpeppar 4.0 st
-
Kryddnejlika, hela 2.0 st
-
Smör 20.0 g
-
Lök, gul finhackad 1.0 stk
-
Mjölk 6.0 dl
-
Salt och peppar
-
Persilja, färsk krusbladig grovt hackad 1.0 dl
Förberedelser
-
Gör så här
- Vänd upp torsken med salt och socker. Låt stå plastad i rumstemperatur i ca 2 timmar.
- Skölj av fisken och baka av i ugn på 150*C tills den innertempen är på 50*C.
- Skär fläsket i centimeterstora kuber. Koka upp sirap, vinäger och kryddor. Lägg i fläsket och låt småkoka i ca 15 minuter tills fettet släpper och blir lite karamelliserat.
- Fräs löken i smör. Slå på mjölk och låta koka upp. Rör ut MAIZENA i lite vatten och vispa ner i mjölken. Låt småkoka i ca 5 minuter. Smaka upp med senap, salt och peppar
- Täck fisken med sås. Toppa med vinägerfläsk och persilja.