Grillade rödbetor med hasselnötter & brynt
En vacker och modern nykomling på julbordet som lär bli morgondagens klassiker.

Ingredienser
Gör så här
-
Rödbetor med skal 1.0 kg
-
Rapsolja 1.0 msk
-
Nötter, hasselnötter rostade 90.0 g
-
Schalottenlök, finhackad (banan) 1.0 stk
-
Smör 200.0 g
-
Salt och peppar
-
Libbsticka 10.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Sätt ugnen på 250*C. Gnid in rödbetorna med matolja. Rosta i ugn tills de blir mjuka, ca 35–45 min. Låt svalna och dra av skalet med hjälp av en skalkniv.
- Bryn smöret, tillsätt lök och vinäger. Smaka upp med salt och nymald svartpeppar. Grovhacka nötterna och lägg ner i smöret.
- Dela betorna i mindre bitar, slå över nötsmöret och den strimlade libbstickan.