Grillade rödbetor med hasselnötter & brynt
En vacker och modern nykomling på julbordet som lär bli morgondagens klassiker.

Ingredienser
Grillade rödbetor med hasselnötter & brynt
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Rödbetor med skal
/kg
1.0 kg
0%
Rapsolja
/msk
1.0 msk
0%
Nötter, hasselnötter rostade
/g
90.0 g
0%
Schalottenlök, finhackad (banan)
/stk
1.0 stk
0%
Smör
/g
200.0 g
0%
MAILLE Vitvinsvinäger - flaska, 6x500 ml med valnöt
/msk
2.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Libbsticka
/g
10.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Rödbetor med skal 1.0 kg
-
Rapsolja 1.0 msk
-
Nötter, hasselnötter rostade 90.0 g
-
Schalottenlök, finhackad (banan) 1.0 stk
-
Smör 200.0 g
-
Salt och peppar
-
Libbsticka 10.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Sätt ugnen på 250*C. Gnid in rödbetorna med matolja. Rosta i ugn tills de blir mjuka, ca 35–45 min. Låt svalna och dra av skalet med hjälp av en skalkniv.
- Bryn smöret, tillsätt lök och vinäger. Smaka upp med salt och nymald svartpeppar. Grovhacka nötterna och lägg ner i smöret.
- Dela betorna i mindre bitar, slå över nötsmöret och den strimlade libbstickan.