Dopp i grytan - kryddig kycklingbuljong med frikadeller och grillat bröd
Omtyckt julrätt, här med asiatiska smaker och kycklingbuljong istället för fläsk.

Ingredienser
Kycklingbuljong
-
Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 1.0 l
-
Soja, japansk 2.0 msk
-
Limeblad 2.0 stk
-
Sichuanpeppar 6.0 stk
-
Kryddpeppar 3.0 stk
-
Chili, röd 5.0 g
-
Fisksås (Asiatisk) 1.0 msk
-
Olja, sesam rostad 2.0 msk
Frikadeller
-
Kycklingfärs 300.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 100.0 ml
-
Ägg, gula 2.0 stk
-
Soja, japansk 1.0 msk
-
Salt 5.0 g
-
Lök, rostad 3.0 msk
-
Olja, sesam rostad 2.0 tsk
-
Svartpeppar
-
10 Skivor Surdegsbröd, Ex Levain
Förberedelser
-
Kycklingbuljong
-
Frikadeller
- Mixa den kalla kycklingfärsen med salt, soja, äggulor och grädde. Tillsätt, sesamolja, rostad lök och svartpeppar. Forma till små frikadeller och lägg ner den i buljongen.
- Låt bullarna sjuda i buljongen ca 25 minuter. Servera allt i grytan på bordet med nygrillat bröd.