Menu

Ingredienser

+

Kycklingbuljong

  • Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 1.0 l
  • Soja, japansk 2.0 msk
  • Limeblad 2.0 stk
  • Sichuanpeppar 6.0 stk
  • Kryddpeppar 3.0 stk
  • Chili, röd 5.0 g
  • Fisksås (Asiatisk) 1.0 msk
  • Olja, sesam rostad 2.0 msk

Frikadeller

  • Kycklingfärs 300.0 g
  • Grädde eller gräddalternativ 100.0 ml
  • Ägg, gula 2.0 stk
  • Soja, japansk 1.0 msk
  • Salt 5.0 g
  • Lök, rostad 3.0 msk
  • Olja, sesam rostad 2.0 tsk
  • Svartpeppar
  • 10 Skivor Surdegsbröd, Ex Levain

Förberedelser

  1. Kycklingbuljong

  2. Frikadeller

    • Mixa den kalla kycklingfärsen med salt, soja, äggulor och grädde. Tillsätt, sesamolja, rostad lök och svartpeppar. Forma till små frikadeller och lägg ner den i buljongen.
    • Låt bullarna sjuda i buljongen ca 25 minuter. Servera allt i grytan på bordet med nygrillat bröd.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny