Tomat- och kokospanna med lime, sötpotatis, paprika och fisk
En lättlagad fiskgryta med mycket smak som värmer hjärtat i vintermörkret. Servera med nykokt havreris och en fräsch apelsin- och morotssallad. Rätten går dessutom utmärkt att göra vegansk. Byt bara byta ut fisken mot till exempel NoChicken Chunks från The Vegetarian Butcher.

Ingredienser
Till tomat- och kokosfisken
-
Rapsolja 30.0 g
-
Lök, tärnad 140.0 g
-
Lagerblad 1.0 st
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 1.0 l
-
Vatten 5.0 dl
-
Salt 8.0 g
-
Sötpotatis, skalad och tärnad 750.0 g
-
Potatis, skalad 750.0 g
-
Paprika 500.0 g
-
Kolja, filé tärnad 1.0 kg
-
Limejuice 0.5 dl
-
Till Servering: Kokos, Färsk Koriander Och Havreris
Morot- och apelsinsallad
-
Morötter, riven 400.0 g
-
Bönor, gröna sojabönor frysta 250.0 kg
-
Apelsin, tärnad 200.0 g
-
Koriander, färsk hackad 2.0 msk
Förberedelser
-
Till tomat- och kokosfisken
- Sautera löken mjuk. Tillsätt vitlökspuré, Tomatino, kokosmjölk, vatten, lagerblad, salt och grönsaksbuljong. Koka upp och tillsätt potatis och sötpotatis. Låt sjuda i 10 minuter tills potatisen mjuknar.
- Tillsätt paprikan och smaksätt med limen. Koka upp och sjud i ytterligare någon minut. Tillsätt fisken och låt den ånga färdig under lock.
- Vid servering, toppa rätten med kokosflingor och färsk koriander. Komplettera med fräsch morots- och apelsinsallad samt nykokt havreris.
-
Morot- och apelsinsallad
- Vänd de tinade sojabönorna med morötter, apelsin, hackad koriander och HELLMANN’S Citrus Vinaigrette. Smaksätt med salt och peppar. Toppa eventuellt med rostade sesamfrön.