Tomat- och kokospanna med lime, sötpotatis, paprika och fisk
En lättlagad fiskgryta med mycket smak som värmer hjärtat i vintermörkret. Servera med nykokt havreris och en fräsch apelsin- och morotssallad. Rätten går dessutom utmärkt att göra vegansk. Byt bara byta ut fisken mot till exempel NoChicken Chunks från The Vegetarian Butcher.

Ingredienser
Tomat- och kokospanna med lime, sötpotatis, paprika och fisk
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Till tomat- och kokosfisken
Rapsolja
/g
30.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
140.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

Lagerblad
/st
1.0 st
0%
Kokosmjölk, konserverad 24%
/l
1.0 l
0%
Vatten
/dl
5.0 dl
0%
Knorr Grönsaksbuljong lågsalt 3x1kg
/g
35.0 g
0%

Salt
/g
8.0 g
0%
Sötpotatis, skalad och tärnad
/g
750.0 g
0%
Potatis, skalad
/g
750.0 g
0%
Paprika
/g
500.0 g
0%
Kolja, filé tärnad
/kg
1.0 kg
0%
Limejuice
/dl
0.5 dl
0%
Till Servering: Kokos, Färsk Koriander Och Havreris
/
0.0
0%
Morot- och apelsinsallad
Morötter, riven
/g
400.0 g
0%
Bönor, gröna sojabönor frysta
/kg
250.0 kg
0%
Apelsin, tärnad
/g
200.0 g
0%
Koriander, färsk hackad
/msk
2.0 msk
0%
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
70.0 ml
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Till tomat- och kokosfisken
-
Rapsolja 30.0 g
-
Lök, tärnad 140.0 g
-
Lagerblad 1.0 st
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 1.0 l
-
Vatten 5.0 dl
-
Salt 8.0 g
-
Sötpotatis, skalad och tärnad 750.0 g
-
Potatis, skalad 750.0 g
-
Paprika 500.0 g
-
Kolja, filé tärnad 1.0 kg
-
Limejuice 0.5 dl
-
Till Servering: Kokos, Färsk Koriander Och Havreris
Morot- och apelsinsallad
-
Morötter, riven 400.0 g
-
Bönor, gröna sojabönor frysta 250.0 kg
-
Apelsin, tärnad 200.0 g
-
Koriander, färsk hackad 2.0 msk
Förberedelser
-
Till tomat- och kokosfisken
- Sautera löken mjuk. Tillsätt vitlökspuré, Tomatino, kokosmjölk, vatten, lagerblad, salt och grönsaksbuljong. Koka upp och tillsätt potatis och sötpotatis. Låt sjuda i 10 minuter tills potatisen mjuknar.
- Tillsätt paprikan och smaksätt med limen. Koka upp och sjud i ytterligare någon minut. Tillsätt fisken och låt den ånga färdig under lock.
- Vid servering, toppa rätten med kokosflingor och färsk koriander. Komplettera med fräsch morots- och apelsinsallad samt nykokt havreris.
-
Morot- och apelsinsallad
- Vänd de tinade sojabönorna med morötter, apelsin, hackad koriander och HELLMANN’S Citrus Vinaigrette. Smaksätt med salt och peppar. Toppa eventuellt med rostade sesamfrön.