Nordisk Dashi
En dashi-buljong med japansk inspiration gjord på nordiska råvaror.

Ingredienser
Nordisk Dashi
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Buljong
Kombu-alg, torkad
/g
40.0 g
0%
Röda alger, torkade
/g
20.0 g
0%
Trattkantareller, torkade
/g
20.0 g
0%
Vatten
/l
2.0 l
0%
Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
5.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Buljong
-
Kombu-alg, torkad 40.0 g
-
Röda alger, torkade 20.0 g
-
Trattkantareller, torkade 20.0 g
-
Vatten 2.0 l
-
Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L 5.0 g
Förberedelser
-
Buljong
- Torka av algerna med en fuktig trasa. Lägg dem i en kastrull tillsammans med svampen och häll vattnet över. Tillsätt Knorr fiskfond.
- Hetta upp, men passa noga så att det inte börjar koka. Precis före uppkok, ta av kastrullen från värmen.
- Sila sedan av buljongen genom ett kaffefilter.