Krispig fänkål och äpple sallad med valnötter
En krispig och fräsch råkostsalladstillbehör där dressingen är en härlig blandning av lika delar äppelcidervinäger och olja smaksatt med honung. MAILLES Äppelcidervinäger är ekfatslagrad.

Ingredienser
Krispig fänkål och äpple sallad med valnötter
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Metod
Äpple (Aroma)
/g
500.0 g
0%
Fänkål, färsk
/g
500.0 g
0%
Linsgroddar
/g
140.0 g
0%
Valnötter, kärnor
/g
100.0 g
0%
Dressing
/
0.0
0%
Olja, oliv
/l
1.0 l
0%
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/g
100.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Honung
/ml
700.0 ml
0%
Salt
/g
8.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Metod
-
Äpple (Aroma) 500.0 g
-
Fänkål, färsk 500.0 g
-
Linsgroddar 140.0 g
-
Valnötter, kärnor 100.0 g
-
Dressing
-
Olja, oliv 1.0 l
-
Honung 700.0 ml
-
Salt 8.0 g
Förberedelser
-
Metod
- Hyvla fänkål från topp till botten tunt på en mandolin. Lägg i isvatten så att den blir krispig, låt vila i minst 30 minuter.
- Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
- Hyvla äpple på mandolin och slunga fänkålen torr.
- Blanda samtliga ingredienser.