Sesamstekt grönkål och broccoli
Nötiga toner från sesam möter doftande rostad kål. En given sidorätt till griljerade revben eller köttbullar.

Ingredienser
Sesamstekt grönkål och broccoli
-
Grönkål plockad 300.0 g
-
Olja, sesam rostad 2.0 msk
-
Sesamfrön 3.0 msk
-
Salt 1.0 tsk
-
Broccoli buketter 500.0 g
-
Rapsolja 1.0 msk
-
Salt 1.0 tsk
Förberedelser
-
Sesamstekt grönkål och broccoli
- Vänd upp grönkål, sesamolja, sesamfrön och salt i ett bleck. Rosta dem i 160 ºC i ca 7-10 min.
- Vänd upp broccolin med matolja och salt. Rosta i ugn 200 ºC i ca 5 minuter.
- Blanda försiktigt broccolin med grönkålen och ringla över HELLMANN´s Sesame Soy Vinaigrette.