Kladdkakan
Kakan här är chokladälskarens dröm, enkel att röra ihop och räcker till många!

Ingredienser
Gör så här
-
Smör 150.0 g
-
Socker 135.0 g
-
Socker, ljust muscovado 135.0 g
-
Ägg 2.0 stk
-
Kakaopulver av god kvalité 40.0 g
-
Vetemjöl 100.0 g
-
Vaniljsocker 1.0 tsk
-
Salt 3.0 g
Cokladtopping
-
Grädde eller gräddalternativ 100.0 ml
-
Choklad, mörk 64% av god kvalité 200.0 g
-
Flingsalt 3.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Smält smör.
- Blanda socker, matfett och ägg, tillsätt övrigaingredienser och blanda väl.
- Häll smeten i en smord, mjölad form (24 cm) och baka i ugn vid 175 grader i 17 minuter. Låt kakan svalna .
-
Cokladtopping
- Hacka chokladen fint.
- Koka upp grädden, dra grytan från värmen och rör i chokladen, rör till en jämn smet.
- Slå choklad topping över kakan och garnera med flingsalt.
- Låt kakan svalna helt och kyl en timma före servering.