Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

  • Smör 150.0 g
  • Socker 135.0 g
  • Socker, ljust muscovado 135.0 g
  • Ägg 2.0 stk
  • Kakaopulver av god kvalité 40.0 g
  • Vetemjöl 100.0 g
  • Vaniljsocker 1.0 tsk
  • Salt 3.0 g

Cokladtopping

  • Grädde eller gräddalternativ 100.0 ml
  • Choklad, mörk 64% av god kvalité 200.0 g
  • Flingsalt 3.0 g
  1. Gör så här

    • Smält smör.
    • Blanda socker, matfett och ägg, tillsätt övrigaingredienser och blanda väl.
    • Häll smeten i en smord, mjölad form (24 cm) och baka i ugn vid 175 grader i 17 minuter. Låt kakan svalna .
  2. Cokladtopping

    • Hacka chokladen fint.
    • Koka upp grädden, dra grytan från värmen och rör i chokladen, rör till en jämn smet.
    • Slå choklad topping över kakan och garnera med flingsalt.
    • Låt kakan svalna helt och kyl en timma före servering.