Kladdkakan
Kakan här är chokladälskarens dröm, enkel att röra ihop och räcker till många!

Ingredienser
Kladdkakan
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Smör
/g
150.0 g
0%
Socker
/g
135.0 g
0%
Socker, ljust muscovado
/g
135.0 g
0%
Ägg
/stk
2.0 stk
0%
Kakaopulver av god kvalité
/g
40.0 g
0%
Vetemjöl
/g
100.0 g
0%
Vaniljsocker
/tsk
1.0 tsk
0%
Salt
/g
3.0 g
0%
Cokladtopping
Grädde eller gräddalternativ
/ml
100.0 ml
0%
Choklad, mörk 64% av god kvalité
/g
200.0 g
0%
Flingsalt
/g
3.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Smör 150.0 g
-
Socker 135.0 g
-
Socker, ljust muscovado 135.0 g
-
Ägg 2.0 stk
-
Kakaopulver av god kvalité 40.0 g
-
Vetemjöl 100.0 g
-
Vaniljsocker 1.0 tsk
-
Salt 3.0 g
Cokladtopping
-
Grädde eller gräddalternativ 100.0 ml
-
Choklad, mörk 64% av god kvalité 200.0 g
-
Flingsalt 3.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Smält smör.
- Blanda socker, matfett och ägg, tillsätt övrigaingredienser och blanda väl.
- Häll smeten i en smord, mjölad form (24 cm) och baka i ugn vid 175 grader i 17 minuter. Låt kakan svalna .
-
Cokladtopping
- Hacka chokladen fint.
- Koka upp grädden, dra grytan från värmen och rör i chokladen, rör till en jämn smet.
- Slå choklad topping över kakan och garnera med flingsalt.
- Låt kakan svalna helt och kyl en timma före servering.