Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Ankbröst

  • Ankbröst (magret de canard) 1.5 kg
  • Smör, osaltat 100.0 g
  • Vitlök, skalad 20.0 g
  • Timjan 5.0 g

Murklor med kycklingfärs

  • Svamp, murkla torkad 40.0 g
  • Kyckling, bröstfilé med skin 200.0 g
  • Salt 20.0 g
  • Grädde 35% (vispgrädde) 150.0 ml
  • Äggvita 100.0 g
  • Blommor, ätliga 100.0 g

Saltbakad selleri

  • Rotselleri, tärnad 1.0 kg

Viltsås

  • Smör, osaltat 230.0 g
  • Schalottenlök, skivad 50.0 g
  • Vitlök, skalad 30.0 g
  • Timjan 10.0 g
  • Svartpeppar, hel 5.0 g
  • Brun farin 75.0 g
  • Honung 30.0 g
  • Vinäger, dragon 100.0 ml
  • Vinäger, äppelcider 250.0 ml
  • Rött vin 500.0 ml
  • Knorr Professional Viltfond 8 x 1 L 1000.0 ml
  • Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 0.5 l
  • Vatten 1.0 l
  • Citron, juice färskpressad 30.0 g
  1. Ankbröst

    • Putsa köttet och ta bort eventuella senor.
    • Lägg köttet med skinnsidan nedåt i en torr panna och stek på medelvärme. Vänd köttet när skinnet är gyllene och krispigt.
    • Höj värmen och tillsätt smör, timjan och vitlök. Ös smöret över köttet med jämna mellanru
    • Ställ in köttet i ugnen på 150 grader i 12 minuter. Låt köttet vila i 10 minuter. Halvera brösten på längden.
  2. Murklor med kycklingfärs

    • Skölj murklorna i vatten flera gånger för att få bort all sand. Hacka hälften av murklorna.
    • Skär kycklingbröstet i mindre bitar och mixa till en slät färs tillsammans med saltet. Tillsätt grädden lite åt gången och slutligen äggvitan.
    • Vänd ner de hackade murklorna i färsen och spritsa blandningen i de hela murklorna.
    • Stek svampen i smör och timjan strax innan servering.
  3. Saltbakad selleri

    • Skär bort underdelen på rotsellerihuvudena. Täck en bit aluminiumfolie med salt och lägg rotsellerihuvudena ovanpå med den skurna sidan nedåt. Täck alltsammans med aluminiumfolie.
    • Baka i 45 minuter i 180 grader tills de är genomstekta. Skär rotsellerihuvudena i fem skivor och stick sedan ut rundlar i passande storlek.
    • Stek den ena sidan i lite smör och lägg på tallrik strax innan servering. Garnera sellerin med två murklor, glasört och ätliga blommor.
  4. Viltsås

    • Stek löken gyllene i 30g av smöret. Tillsätt brun farin och honung och låt karamellisera.
    • Tillsätt timjan, pepparkorn och vinäger. Reducera.
    • Tillsätt rödvinet och reducera till hälften.
    • Tillsätt slutligen Knorr Professional Vilt- och Kycklingfond samt vatten och reducera ytterligare till hälften.
    • Sila såsen och smaka av med resterande smör, salt och citronsaft.