Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Piggvar 1.5 kg
  • Vatten 2.0 l
  • Salt 140.0 g
  • Garnityr:
  • Svamp, kejsarhatt el. ostronskivling 700.0 g
  • Rapsolja 35.0 g
  • Smör 50.0 g
  • Vitlök, solo 1.0 stk
  • Timjan, back 10.0 g
  • Salt och peppar
  • Till såsen:
  • Vårlök 20.0 stk
  • Knorr Svampbuljong, pulver 3 x 1,3 kg 35.0 g
  • Vatten 3.0 dl
  • Vin, vitt 1.0 dl
  • Vinäger, ris 30.0 g
  • Smör 500.0 g
  • Ingefära 30.0 g
  • Misopasta 25.0 g
  • Soja, japansk 30.0 g
  • Citronsaft 40.0 g
  • Till servering: shisokrasse och kokt sushiris

Finns det något festligare och lyxigare än när piggvaren åker fram? Den här gången ackompanjeras denna fina råvara av japanska smaker som från miso, soja och ingefära.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Dela fisken i 10 portionsbitar och låt ligga i rimlagen i 1 timme. Skölj av fisken i vatten.
    • Baka fisken under plastfilm i ugn på 100*C tills den är 50*c.
    • Dela svampen i bitar och stek den gyllenbrun i olja, smör, vitlök och timjan. Salta och peppra.
    • Sota vårlöken på spishällen eller med en gasolbrännare.
    • Koka upp buljong, vatten, vin och vinäger. Låt småkoka i 5 minuter. Red av buljongen med MAIZENA utrört med lite vatten. Koka upp och börja försiktigt montera i smöret på medelhög värme. Smaka av såsen med miso, riven ingefära och sojan.
    • Lägg upp piggvaren tillsammans med svampen och vårlöken. Slå den varma såsen över fisken. Garnera med shisokrasse och servera med nykokt sushiris.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny