Menu
+

Gör så här

  • Schalottenlök, banan 3.0 stk
  • Vitlöksklyftor 4.0 stk
  • Fänkål, färsk 0.5 stk
  • Vin, vitt tort 5.0 dl
  • Grädde eller gräddalternativ 5.0 dl
  • Rapsolja 4.0 msk
  • Salt
  • Svartpeppar, nymald
  • Persilja, hackad 100.0 g
  • Smör, brynt 100.0 g
  • Jalapeno 2.0 stk
  • Spenat 10.0 g
  • Koriander 10.0 g
  • Vitlöksklyftor
  • Lime 2.0 st
  • Salt
  • Svartpeppar, nymald
  • Till Servering: Nyfriterad Pommes Frites
  1. Gör så här

    • Börja med att tvätta och rensa musslorna. Dra bort ”skägget” och var noga med att de är hela och stängda. Lägg i kallt vatten med lite salt i.
    • Finhacka lök, vitlök och fänkål. Fräs försiktigt i matoljan. Tillsätt musslorna vänd runt.
    • Tillsätt vinet och lägg på ett lock. När det börjat koka - tillsätt grädden och lägg på locket. Låt koka i ca 4 minuter eller tills alla musslorna öppnat sig.
    • Ta upp musslorna och reducera ner såsen till hälften. Smaka upp med salt, peppar och det brynta smöret. Vänd försiktigt i musslorna och garnera med persiljan.
    • Hacka ner jalapeño, spenat och koriander och mixa till en puré. Blanda med majonnäsen. Tillsätt fint rivet skal från lime och pressa i juicen. Riv ner vitlöken fint och rör runt. Smaka av med salt och peppar. 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny