Moules Frites med jalapeñomajonnäs
Kan man tröttna på Moule Frites? Kanske, men det känns svårt. Här serverar vi våra ljuvliga musslor tillsammans med en krämig majonnäs med sting och nyfriterade pommes frites. Gör det du också!

Ingredienser
Moules Frites med jalapeñomajonnäs
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Schalottenlök, banan
/stk
3.0 stk
0%
Vitlöksklyftor
/stk
4.0 stk
0%
Fänkål, färsk
/stk
0.5 stk
0%
Vin, vitt tort
/dl
5.0 dl
0%
Grädde eller gräddalternativ
/dl
5.0 dl
0%
Rapsolja
/msk
4.0 msk
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Svartpeppar, nymald
/kg
0.0 kg
0%
Persilja, hackad
/g
100.0 g
0%
Smör, brynt
/g
100.0 g
0%
HELLMANN'S Majonnäs Extra Thick, 1 x 5 kg
/dl
5.0 dl
0%

Jalapeno
/stk
2.0 stk
0%
Spenat
/g
10.0 g
0%
Koriander
/g
10.0 g
0%
Vitlöksklyftor
/stk
0.0 stk
0%
Lime
/st
2.0 st
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Svartpeppar, nymald
/kg
0.0 kg
0%
Till Servering: Nyfriterad Pommes Frites
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Schalottenlök, banan 3.0 stk
-
Vitlöksklyftor 4.0 stk
-
Fänkål, färsk 0.5 stk
-
Vin, vitt tort 5.0 dl
-
Grädde eller gräddalternativ 5.0 dl
-
Rapsolja 4.0 msk
-
Salt
-
Svartpeppar, nymald
-
Persilja, hackad 100.0 g
-
Smör, brynt 100.0 g
-
Jalapeno 2.0 stk
-
Spenat 10.0 g
-
Koriander 10.0 g
-
Vitlöksklyftor
-
Lime 2.0 st
-
Salt
-
Svartpeppar, nymald
-
Till Servering: Nyfriterad Pommes Frites
Förberedelser
-
Gör så här
- Börja med att tvätta och rensa musslorna. Dra bort ”skägget” och var noga med att de är hela och stängda. Lägg i kallt vatten med lite salt i.
- Finhacka lök, vitlök och fänkål. Fräs försiktigt i matoljan. Tillsätt musslorna vänd runt.
- Tillsätt vinet och lägg på ett lock. När det börjat koka - tillsätt grädden och lägg på locket. Låt koka i ca 4 minuter eller tills alla musslorna öppnat sig.
- Ta upp musslorna och reducera ner såsen till hälften. Smaka upp med salt, peppar och det brynta smöret. Vänd försiktigt i musslorna och garnera med persiljan.
- Hacka ner jalapeño, spenat och koriander och mixa till en puré. Blanda med majonnäsen. Tillsätt fint rivet skal från lime och pressa i juicen. Riv ner vitlöken fint och rör runt. Smaka av med salt och peppar.