Åländsk fiskpanna 2.0
Bråttom? Den här rätten kan enkelt förberedas dagen innan servering. Ta den fisk du har i gömmorna - allt blir nämligen gott i den här pannan.

Ingredienser
Åländsk fiskpanna 2.0
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Till fiskpannan
Kolja, filé
/kg
1.3 kg
0%
Potatis, skalad
/kg
1.0 kg
0%
Purjolök
/g
110.0 g
0%
Spenat
/g
160.0 g
0%
Till såsen
Vatten
/l
1.0 l
0%
Gräddalternativ
/ml
500.0 ml
0%
Knorr Cold Base Stärkelse Redning 2 x 2 kg
/g
100.0 g
0%

Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
50.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
200.0 g
0%
Dill, torkad
/g
2.0 g
0%
Pepparrot
/g
60.0 g
0%
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/g
2.0 g
0%

Äpple (Aroma)
/g
200.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Till fiskpannan
-
Kolja, filé 1.3 kg
-
Potatis, skalad 1.0 kg
-
Purjolök 110.0 g
-
Spenat 160.0 g
Till såsen
-
Vatten 1.0 l
-
Gräddalternativ 500.0 ml
-
Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L 50.0 g
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Dill, torkad 2.0 g
-
Pepparrot 60.0 g
-
Äpple (Aroma) 200.0 g
Förberedelser
-
Till fiskpannan
- Skär fisken i grytbitar
- Koka potatisen och kyl ner den. Dela i mindre bitar.
-
Till såsen
- Blanda samman vatten, grädde och Knorr Fiskfond. Vispa ner Knorr Cold Base Stärkelse/Redning och fortsätt att vispa ordentligt. Låt stå i 5 minuter.
- Tillsätt salt, peppar, ättikssprit, äpple, lök och pepparrot.
- Smaka av och justera eventuellt kryddningen.
- Lägg spenat och purjolök i botten på en form.
- Varva fisk och potatis i formen och slå över den kalla såsen.
- Värm i ugn vid 175 grader i ca 25-30 minuter.
*Detta är ett Future 50 Food-livsmedel, vilket betyder att det är ett bra ur såväl hälso- som miljösynpunkt.