Menu

Ingredienser

+

Till fiskpannan

  • Kolja, filé 1.3 kg
  • Potatis, skalad 1.0 kg
  • Purjolök 110.0 g
  • Spenat 160.0 g

Till såsen


Bråttom? Den här gratängen kan enkelt förberedas dagen före servering. Ta den fisk du har i gömmorna - allt blir nämligen gott i den här rätten. Knorr Cold Base är en kallsvällande stärkelse redning som används i såsen till detta recept. Fiskpannan går därmed snabbt och effektivt att lägga samman utan att hantera värme före första uppvärmning.

...

Förberedelser

  1. Till fiskpannan

    • Skär fisken i grytbitar
    • Koka potatisen och kyl ner den. Dela i mindre bitar.
  2. Till såsen

    • Blanda samman vatten, grädde och Knorr Fiskfond. Vispa ner Knorr Cold Base stärkelse redning och fortsätt att vispa ordentligt. Låt stå i 5 minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, ättikssprit, äpple, lök och pepparrot.
    • Smaka av och justera eventuellt kryddningen.
    • Lägg spenat och purjolök i botten på en form.
    • Varva fisk och potatis i formen och slå över den kalla såsen.
    • Värm i ugn vid 175 grader i ca 25-30 minuter.
    *Detta är ett Future 50 Food-livsmedel, vilket betyder att det är ett bra ur såväl hälso- som miljösynpunkt.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny