Åländsk fiskpanna 2.0
Bråttom? Den här rätten kan enkelt förberedas dagen innan servering. Ta den fisk du har i gömmorna - allt blir nämligen gott i den här pannan.

Ingredienser
Till fiskpannan
-
Kolja, filé 1.3 kg
-
Potatis, skalad
-
Purjolök 110.0 g
-
Spenat 160.0 g
Till såsen
-
Vatten 1.0 l
-
Gräddalternativ 500.0 ml
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Dill, torkad 2.0 g
-
Pepparrot 400.0 g
-
Äpple (Aroma) 200.0 g
Förberedelser
-
Till fiskpannan
- Skär fisken i grytbitar
- Koka potatisen och kyl ner den. Dela i mindre bitar.
-
Till såsen
- Blanda samman vatten, grädde och Knorr Fiskfond. Vispa ner Knorr Cold Base Stärkelse/Redning och fortsätt att vispa ordentligt. Låt stå i 5 minuter.
- Tillsätt salt, peppar, ättikssprit, äpple, lök och pepparrot.
- Smaka av och justera eventuellt kryddningen.
- Lägg spenat och purjolök i botten på en form.
- Varva fisk och potatis i formen och slå över den kalla såsen.
- Värm i ugn vid 175 grader i ca 25-30 minuter.
*Detta är ett Future 50 Food-livsmedel, vilket betyder att det är ett bra ur såväl hälso- som miljösynpunkt.