Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Till laxen

  • Lax, filé med skin och benfri 400.0 g
  • Salt grovt 100.0 g
  • Socker 50.0 g
  • Dill, färsk hackad 30.0 g
  • Gräslök fint skuren 30.0 g

Matdurum

  • Durumvetekorn, mat eller korngryn 200.0 g
  • Olja, oliv mild 100.0 ml
  • Salt och peppar

Övriga grönsaker

  • Rödlök, picklad
  • Gurka
  • Sparris, grön, skivad 200.0 g
  • Rädisa, ett knippe
  • Stenbitsrom, färsk eller löjrom 80.0 g
  • Dill
  • Ramslök
  1. Till laxen

    • Blanda socker och salt. Gnid in laxen och grava lätt i 12 timmar.
    • Skrapa bort överbliven gravblandning, skölj bort det sista i kallt vatten och torka av laxen.
    • Skär bort skinnet och tärna laxen 1 x 1 cm.
    • Krydda laxen med örter, peppar och MAILLE Oldstyle senap. Kyl väl.
  2. Matdurum

    • Koka matdurum enligt instruktioner på förpackning och samksätt med MAILLE Vitvinsvinäger, olivolja salt och peppar. Kyl väl.
  3. Övriga grönsaker

    • Rensa rädisorna och skiva tunt på mandolin.
    • Skiva sparris och skala och tärna gurkan.
    • Blanda Hellmann´s majonnäs med MAILLE Dijon senap och krydda med salt och peppar.
    • Lägg upp matdurum i skålar, toppa med övriga ingredienser och dressing.