Hamburgare ála Brazil med rostad sötpotatis
En hamburgare i brasiliansk anda med Garde dÒr Ostcrème på burgaren, den picklade rödlöken och HELLMANN´S REAL Majonnäs ger extra smak lyft.

Ingredienser
Picklad rödlök
-
Socker 180.0 g
-
Vatten 300.0 ml
-
Rödlök, skivad 300.0 g
Rostad sötpotatis
-
Sötpotatis 1600.0 g
-
Salt och peppar
-
Margarin, flytande 50.0 g
Till hamburgaren
-
Nötkött, färs 1600.0 g
-
Knorr Professional Demi-Glace 8 x 1 L 350.0 ml
-
Pimento, hackad 20.0 g
-
Margarin, flytande 50.0 g
-
Ostcréme 150.0 g
-
Bröd, Hamburgare 10.0 st
-
Sallad, isberg 250.0 g
-
Tomat 200.0 g
Förberedelser
-
Picklad rödlök
- Blandaättika, vatten och socker i en skål och rör tills sockret lösts upp.
- Skiva rödlök tunt och lägg i lagen. Låt löken vila i kylen i en timma
-
Rostad sötpotatis
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skrubba sötpotatisen och skär den i klyftor. Ringla över matfett och krydda med salt och peppar, blanda om ordentligt i ett gastrobleck. Stek i ugn i 20 – 25 minuter tills sötpotatisen fått fin färg. Justera smaken med salt och peppar. Servera omgående.
-
Till hamburgaren
- Blanda färsen med Knorr PROFESSIONAL Demi Glace, Knorr PROFESSIONAL Rökt Chili Puré, hackad pimento och justera smaken med salt och peppar.
- Forma färsen till 10 jämnstora biffar. Stek hamburgarna i matfett.
- Värm ostcremè i en gryta.
- Skär tomat och sallad i skivor och värm hamburgebröden
- Serveras hamburgaren omgående med varm ostsås, picklad rödlök, HELLMANN`S REAL Majonnäs, sallad och tomat samt rostad sötpotatis.