Japansk ramen med soja & NoChicken Chunks
Detta är en av mina favoriter inför hösten:en mustig buljong med höga smaker tillsammans med kryddiga NoChickenChunks, löskokt ägg, massor av grönsaker och sobanudlar. // Daniel Mûllern

Ingredienser
Japansk ramen med soja & NoChicken Chunks
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
NoChicken Chunks, vegobitar 1x1,75 kg FRYSVARA
/g
500.0 g
0%

Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Sojabönor och produkter därav: Ja
Marinad:
/
0.0
0%
Chilipasta, Koreansk (Go chu jang)
/msk
1.0 msk
0%
Citron
/msk
2.0 msk
0%
Soja, japansk
/msk
5.0 msk
0%
Olja, sesam
/msk
2.0 msk
0%
Knorr Svampbuljong, pulver 3 x 1,3 kg
/g
60.0 g
0%

Vatten
/l
4.0 l
0%
Chili, röd
/g
5.0 g
0%
Ingefära, färsk hackad skalad
/g
100.0 g
0%
Vitlök, fin hackad
/g
30.0 g
0%
Soja, japansk
/msk
3.0 msk
0%
MAILLE Sherryvinäger - flaska, 6x500 ml
/msk
2.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
KNORR Svampfond, koncentrerad 6 x 1L
/msk
2.0 msk
0%

Olja, sesam
/msk
1.0 msk
0%
Pak choi, grovt skuren
/g
0.0 g
0%
Svamp, shiitake skivade
/g
0.0 g
0%
Salladslök, strimlad
/stk
0.0 stk
0%
Böngroddar
/kg
0.0 kg
0%
Ägg, löskokta
/stk
0.0 stk
0%
Koriander, färsk (cilantro) en kruka hackad
/kg
0.0 kg
0%
Äggnudlar
/kg
1.0 kg
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Marinad:
-
Chilipasta, Koreansk (Go chu jang) 1.0 msk
-
Citron 2.0 msk
-
Soja, japansk 5.0 msk
-
Olja, sesam 2.0 msk
-
Vatten 4.0 l
-
Chili, röd 5.0 g
-
Ingefära, färsk hackad skalad 100.0 g
-
Vitlök, fin hackad 30.0 g
-
Soja, japansk 3.0 msk
-
Olja, sesam 1.0 msk
-
Pak choi, grovt skuren
-
Svamp, shiitake skivade
-
Salladslök, strimlad
-
Böngroddar
-
Ägg, löskokta
-
Koriander, färsk (cilantro) en kruka hackad
-
Äggnudlar 1.0 kg
Förberedelser
-
Gör så här
- Börja med att blanda koreansk chilipasta, soja, sesamolja och citronjuice. Lägg tiande NoChicken Chunks i marinaden och låt ligga i minst 30 minuter.
- Rosta dina NoChicken Chunks på bleck i ugnen på 190 grader och 80 % fuktighet, i 10 minuter
- Blanda och värm buljongen. Finhacka chili, ingefära och vitlök och lägg i buljongen. Låt småkoka i ca 20 min
- Tillsätt soja, vinäger, Knorr Svampfond, sesamolja och pak choi i buljongen. Låt koka i 2–3 min.
- Fördela nudlarna i 10 stora skålar.
- Slå över buljongen.
- Toppa med ett halvt ägg, NoChicken Chunks, salladslök, böngroddar och koriander.