Oxfilé med tryffelsmör, svamp, haricots verts och rödvinssås

Ingredienser
Oxfilé med tryffelsmör, svamp, haricots verts och rödvinssås
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr30.7
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Oxfilé
Oxfilé
/kg
1.5 kg
0%
Olja, mat till stekning
/l
0.0 l
0%
Smör
/kg
0.0 kg
0%
Nymald svartpeppar
/st
0.0 st
0%
Sauterade svampar med haricots vertes
Champinjoner, färska
/g
300.0 g
0%
Svamp valfri ex. shiitake eller trattkantareller
/g
200.0 g
0%
haricots verts lätt kokta
/g
300.0 g
0%
Persilja, blad strimlad
/g
10.0 g
0%
Smör
/kg
0.0 kg
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Picklad steklök
Steklök röd
/stk
20.0 stk
0%
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/ml
100.0 ml
0%

Socker
/ml
200.0 ml
0%
Vatten
/ml
300.0 ml
0%
Timjan kvist
/stk
1.0 stk
0%
Lagerblad
/st
2.0 st
0%
Falskt tryffelsmör
Smör normaltsaltat och rumstempererat
/dg
300.0 dg
0%
Olja, tryffel
/msk
1.0 msk
0%
Svamp, trumpet torkad
/g
10.0 g
0%
Rödvinssås
Schalottenlök banan skalade
/stk
2.0 stk
0%
Morot
/dg
85.0 dg
0%
Olja, mat
/msk
1.0 msk
0%
SLOTTS Tomatpuré
/msk
1.0 msk
0%
Rött vin
/ml
700.0 ml
0%
Timjan kvist
/stk
1.0 stk
0%
Rosmarin, färsk kvist
/stk
1.0 stk
0%
Vitlök, klyfta
/stk
1.0 stk
0%
Knorr Professional Kalvfond 8 x 1 L
/l
1.0 l
0%
Champinjoner, färska
/stk
3.0 stk
0%
Tomater
/st
1.0 st
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Nymald svartpeppar
/st
0.0 st
0%
MAIZENA Majsstärkelse 4 x 2,5 kg, eventuellt
/kg
0.0 kg
0%

Potatisgratäng
Potatis, mjölig skalad och skivad i ca 5 mm
/kg
1.5 kg
0%
Lök, gul skalad skivad
/stk
2.0 stk
0%
Vitlök, klyfta hackad
/st
2.0 st
0%
Timjan kvist
/stk
1.0 stk
0%
Rosmarin, färsk kvist
/stk
1.0 stk
0%
Lagerblad
/st
2.0 st
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Peppar nymald vit- eller svartpeppar
/cup
0.0 cup
0%
Grädde eller gräddalternativ
/l
1.0 l
0%
Mjölk
/ml
500.0 ml
0%
Smör Till Formen
/
0.0
0%
Ost, riven lagrad ex. parmesan eller prästost
/g
100.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Oxfilé
-
Oxfilé 1.5 kg
-
Olja, mat till stekning
-
Smör
-
Nymald svartpeppar
Sauterade svampar med haricots vertes
-
Champinjoner, färska 300.0 g
-
Svamp valfri ex. shiitake eller trattkantareller 200.0 g
-
haricots verts lätt kokta 300.0 g
-
Persilja, blad strimlad 10.0 g
-
Smör
-
Salt och peppar
Picklad steklök
-
Steklök röd 20.0 stk
-
Socker 200.0 ml
-
Vatten 300.0 ml
-
Timjan kvist 1.0 stk
-
Lagerblad 2.0 st
Falskt tryffelsmör
-
Smör normaltsaltat och rumstempererat 300.0 dg
-
Olja, tryffel 1.0 msk
-
Svamp, trumpet torkad 10.0 g
Rödvinssås
-
Schalottenlök banan skalade 2.0 stk
-
Morot 85.0 dg
-
Olja, mat 1.0 msk
-
SLOTTS Tomatpuré 1.0 msk
-
Rött vin 700.0 ml
-
Timjan kvist 1.0 stk
-
Rosmarin, färsk kvist 1.0 stk
-
Vitlök, klyfta 1.0 stk
-
Knorr Professional Kalvfond 8 x 1 L 1.0 l
-
Champinjoner, färska 3.0 stk
-
Tomater 1.0 st
-
Salt
-
Nymald svartpeppar
Potatisgratäng
-
Potatis, mjölig skalad och skivad i ca 5 mm 1.5 kg
-
Lök, gul skalad skivad 2.0 stk
-
Vitlök, klyfta hackad 2.0 st
-
Timjan kvist 1.0 stk
-
Rosmarin, färsk kvist 1.0 stk
-
Lagerblad 2.0 st
-
Salt
-
Peppar nymald vit- eller svartpeppar
-
Grädde eller gräddalternativ 1.0 l
-
Mjölk 500.0 ml
-
Smör Till Formen
-
Ost, riven lagrad ex. parmesan eller prästost 100.0 g
Förberedelser
-
Oxfilé
- Skiva oxfilén i 10 lika stora skivor. Salta, peppra och stek gyllenbruna i olja och smör. Laga klart i ugn på 125°C tills köttet är 52 grader i mitten. Låt vila.
-
Sauterade svampar med haricots vertes
- Stek svampen gyllenbrun. Vänd i bönorna, salta och peppra. Vänd i persiljan.
-
Picklad steklök
- Skala lökarna. Koka upp vatten, socker, ättika, lagerblad och timjan. Lägg i lökarna och låt småkoka i ca 3-4 minuter. Låt svalna i lagen i minst 6 timmar. Dela därefter löken på mitten.
-
Falskt tryffelsmör
- Rör ihop smöret med finhackad svamp och tryffelolja. Lägg smöret på ett smörpapper och fixera till en rulle. Kyl.
-
Rödvinssås
- Hacka schalottenlöken och skär moroten i små bitar.
- Fräs grönsakerna tillsammans med oljan tills de fått lite färg. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare i en minut.
- Slå i vinet och reducera till hälften. Lägg därefter i örter, slå på kalvfond och koka ner till 1/3.
- Skär champinjoner och tomat i bitar. Lägg i såsen och ställ åt sidan i 30 minuter. Sila genom finmaskig sil.
- Red eventuellt av såsen med MAIZENA Majsstärkelse. Smaka upp med salt och nymald svartpeppar
-
Potatisgratäng
- Koka upp visp och mjölk.
- Tillsätt potatis, lök, lagerblad, örter och kryddor.
- Koka försiktigt till potatisen är mjuk och krämig.
- Slå upp i en smörad ugnsfast form, toppa med ost och gratinera i ugn på 225°C tills gratängen blivit gyllenbrun.