Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Oxfilé

  • Oxfilé 1.5 kg
  • Olja, mat till stekning
  • Smör
  • Nymald svartpeppar

Sauterade svampar med haricots vertes

  • Champinjoner, färska 300.0 g
  • Svamp valfri ex. shiitake eller trattkantareller 200.0 g
  • haricots verts lätt kokta 300.0 g
  • Persilja, blad strimlad 10.0 g
  • Smör
  • Salt och peppar

Picklad steklök

  • Steklök röd 20.0 stk
  • WINBORGS Ättiksprit 12%, 8 x 1 L 1.0 dl
  • Socker 2.0 dl
  • Vatten 3.0 dl
  • Timjan, färsk kvist 1.0 stk
  • Lagerblad 2.0 st

Falskt tryffelsmör

  • Smör normaltsaltat och rumstempererat 300.0 g
  • Olja, tryffel 1.0 msk
  • Svamp, trumpet torkad 10.0 g

Rödvinssås

Potatisgratäng

  1. Oxfilé

    • Skiva oxfilén i 10 lika stora skivor. Salta, peppra och stek gyllenbruna i olja och smör. Laga klart i ugn på 125°C tills köttet är 52 grader i mitten. Låt vila. 
  2. Sauterade svampar med haricots vertes

    • Stek svampen gyllenbrun. Vänd i bönorna, salta och peppra. Vänd i persiljan.  
  3. Picklad steklök

    • Skala lökarna. Koka upp vatten, socker, ättika, lagerblad och timjan. Lägg i lökarna och låt småkoka i ca 3-4 minuter. Låt svalna i lagen i minst 6 timmar. Dela därefter löken på mitten. 
  4. Falskt tryffelsmör

    • Rör ihop smöret med finhackad svamp och tryffelolja. Lägg smöret på ett smörpapper och fixera till en rulle. Kyl. 
  5. Rödvinssås

    • Hacka schalottenlöken och skär moroten i små bitar.
    • Fräs grönsakerna tillsammans med oljan tills de fått lite färg. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare i en minut.
    • Slå i vinet och reducera till hälften. Lägg därefter i örter, slå på kalvfond och koka ner till 1/3.
    • Skär champinjoner och tomat i bitar. Lägg i såsen och ställ åt sidan i 30 minuter. Sila genom finmaskig sil.
    • Red eventuellt av såsen med MAIZENA Majsstärkelse. Smaka upp med salt och nymald svartpeppar 
  6. Potatisgratäng

    • Koka upp visp och mjölk.
    • Tillsätt potatis, lök, lagerblad, örter och kryddor.
    • Koka försiktigt till potatisen är mjuk och krämig.
    • Slå upp i en smörad ugnsfast form, toppa med ost och gratinera i ugn på 225°C tills gratängen blivit gyllenbrun.