Ingredienser
Oxfilé med tryffelsmör, svamp, haricots verts och rödvinssås
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr30.7
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Oxfilé
Oxfilé
/kg
1.5 kg
0%
Olja, mat till stekning
/l
0.0 l
0%
Smör
/kg
0.0 kg
0%
Nymald svartpeppar
/st
0.0 st
0%
Sauterade svampar med haricots vertes
Champinjoner, färska
/g
300.0 g
0%
Svamp valfri ex. shiitake eller trattkantareller
/
200.0 g
0%
haricots verts lätt kokta
/g
300.0 g
0%
Persilja, blad strimlad
/kg
10.0 g
0%
Smör
/kg
0.0 kg
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Picklad steklök
Steklök röd
/stk
20.0 stk
0%
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/ml
100.0 ml
0%
Socker
/dl
200.0 ml
0%
Vatten
/dl
300.0 ml
0%
Timjan kvist
/stk
1.0 stk
0%
Lagerblad
/st
2.0 st
0%
Falskt tryffelsmör
Smör normaltsaltat och rumstempererat
/kg
300.0 dg
0%
Olja, tryffel
/msk
1.0 msk
0%
Svamp, trumpet torkad
/
10.0 g
0%
Rödvinssås
Schalottenlök banan skalade
/stk
2.0 stk
0%
Morot
/kg
85.0 dg
0%
Olja, mat
/l
1.0 msk
0%
SLOTTS Tomatpuré Delikatesskryddad 6x440 gr
/msk
1.0 msk
0%
Rött vin
/l
700.0 ml
0%
Timjan kvist
/stk
1.0 stk
0%
Rosmarin, färsk kvist
/stk
1.0 stk
0%
Vitlök, klyfta
/stk
1.0 stk
0%
Knorr Professional Kalvfond 5 x 1 L
/l
1.0 l
0%
Champinjoner, färska
/g
3.0 stk
0%
Tomater
/st
1.0 st
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Nymald svartpeppar
/st
0.0 st
0%
MAIZENA Majsstärkelse 4 x 2,5 kg, eventuellt
/kg
0.0 kg
0%
Potatisgratäng
Potatis, mjölig skalad och skivad i ca 5 mm
/
1.5 kg
0%
Lök, gul skalad skivad
/stk
2.0 stk
0%
Vitlök, klyfta hackad
/st
2.0 st
0%
Timjan kvist
/stk
1.0 stk
0%
Rosmarin, färsk kvist
/stk
1.0 stk
0%
Lagerblad
/st
2.0 st
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Peppar nymald vit- eller svartpeppar
/tsp
0.0 cup
0%
Cream 35% (whipping, etc.)
/l
1.0 l
0%
Mjölk
/dl
500.0 ml
0%
Smör Till Formen
/
0.0
0%
Ost, riven lagrad ex. parmesan eller prästost
/g
100.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Oxfilé
-
Oxfilé 1.5 kg
-
Olja, mat till stekning
-
Smör
-
Nymald svartpeppar
Sauterade svampar med haricots vertes
-
Champinjoner, färska 300.0 g
-
Svamp valfri ex. shiitake eller trattkantareller 200.0 g
-
haricots verts lätt kokta 300.0 g
-
Persilja, blad strimlad 10.0 g
-
Smör
-
Salt och peppar
Picklad steklök
-
Steklök röd 20.0 stk
-
Socker 200.0 ml
-
Vatten 300.0 ml
-
Timjan kvist 1.0 stk
-
Lagerblad 2.0 st
Falskt tryffelsmör
-
Smör normaltsaltat och rumstempererat 300.0 dg
-
Olja, tryffel 1.0 msk
-
Svamp, trumpet torkad 10.0 g
Rödvinssås
-
Schalottenlök banan skalade 2.0 stk
-
Morot 85.0 dg
-
Olja, mat 1.0 msk
-
SLOTTS Tomatpuré Delikatesskryddad 6x440 gr 1.0 msk
-
Rött vin 700.0 ml
-
Timjan kvist 1.0 stk
-
Rosmarin, färsk kvist 1.0 stk
-
Vitlök, klyfta 1.0 stk
-
Champinjoner, färska 3.0 stk
-
Tomater 1.0 st
-
Salt
-
Nymald svartpeppar
Potatisgratäng
-
Potatis, mjölig skalad och skivad i ca 5 mm 1.5 kg
-
Lök, gul skalad skivad 2.0 stk
-
Vitlök, klyfta hackad 2.0 st
-
Timjan kvist 1.0 stk
-
Rosmarin, färsk kvist 1.0 stk
-
Lagerblad 2.0 st
-
Salt
-
Peppar nymald vit- eller svartpeppar
-
Cream 35% (whipping, etc.) 1.0 l
-
Mjölk 500.0 ml
-
Smör Till Formen
-
Ost, riven lagrad ex. parmesan eller prästost 100.0 g