Vegetarisk lasagne
Visst, det är några moment i en lasagne men du har igen det i både smak och uppskattningen du får från dina gäster. Den här varianten gör vi på vår multianvändbara NoMince från The Vegetarian Butcher samt massor av örter, grönsaker och annat gott.

Ingredienser
NoMince sås
-
Lök, gul riven eller hackad 450.0 g
-
Vitlök, riven eller hackad 15.0 g
-
Vatten 500.0 g
-
SLOTTS Tomatpuré 80.0 g
-
Blekselleri, finhackad eller riven 100.0 g
-
Morötter, rivna eller finhackade 300.0 g
-
Timjan, torkad 1.0 g
-
Oregano, torkad 1.0 g
-
Svartpeppar, malen 1.0 g
-
Olja, oliv till stekning 100.0 g
-
Mozzarella, riven 250.0 g
Ostsås
-
Mjölk, standard 1800.0 g
-
Ost, parmesan 70.0 g
-
Vatten 80.0 g
-
Salt 8.0 g
-
Svartpeppar
Förberedelser
-
NoMince sås
- Hetta upp en kastrull och fräs The Vegetarian Butcher NoMince i olivolja. Rör runt så att den smular sig.
- Tillsätt lök, morot, vitlök, selleri, timjan och oregano. Rör runt ordentligt och tillsätt tomatpuré, Knorr Bouquet all’ Italiana, Knorr Basilika och ketchup. Fräs i ytterligare 5 minuter och tillsätt sedan Knorr Tomatino, vatten och grönsaksbuljong.Låt sjuda sakta i minst 1 timma.
- Smaka upp med salt och svartpeppar och dra åt sidan.
-
Ostsås
- Koka upp mjölken sakta. Blanda MAIZENA med vatten i en skål. Red av mjölken och tillsätt parmesan, salt och svartpeppar under vispning. Dra åt sidan.
-
Lasagne
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Varva lasagneplattor, NoMince-sås och ostsås tills blecket är fullt. Avsluta med ostsås och riven mozzarella på toppen.