Tropisk kyckling från Belize med ananas, sweet chili och ris
Belize är som en tropisk pärla på Yucatán-halvön omgiven av Mexiko, Guatemala och Karibiska havet. "Kriol" ansågs ursprungligen vara en blandning av de brittiska och afrikanska bosättarna. Kreolsk mat gifter samman europeiska rötter med karibiska och afrikanska traditioner.

Ingredienser
Kyckling
-
Smör eller margarin
-
Ströbröd 40.0 g
-
Ägg, färska 120.0 g
-
Cajunkrydda 6.0 g
-
Kycklingfärs 1.0 kg
-
Kokosflingor, rostade 100.0 g
Ris
-
Lök, tärnad 150.0 g
-
Smöreller margarin 30.0 g
-
Paprika, röd tärnad 200.0 g
-
Majs, frusen 200.0 g
-
Gurkmeja 4.0 g
-
Timjan, torkad 2.0 g
-
Ris 400.0 g
-
Vatten 800.0 ml
-
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L 60.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Vårlök, skivad 50.0 g
-
Koriander, färsk (cilantro) 25.0 g
Ananas sweet chili
-
Ananasjuice 500.0 ml
-
Socker, rör 80.0 g
-
Chili, röd urkärnad hackad 30.0 g
-
Vitlök, hackad 10.0 g
-
Salt 5.0 g
-
Koriander, färsk (cilantro) 10.0 g
Garnering
-
Lime, färsk pressad 120.0 g
Förberedelser
-
Kyckling
- Blöt lägg kokosflingor i 20 min, slå av vatten. Rör kycklingfärs med Knorr Kycklingfond, cajunkrydda, ägg, kokosflingor och ströbröd. Forma färsen till biffar och stek dem i smör.
-
Ris
- Skölj riset noga i rikligt med kallt vatten.
- Fräs lök och paprika i 5 minuter i smör, tillsätt Knorr Vitlök och kryddor och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt ris och majs.
- Koka upp vatten och Knorr Kycklingfond, slå buljongen över riset, rör om.
Lägg på lock och ånga riset i ugn i ca 10 minuter. Stäng av värmen och låt riset dra i 5 minuter. Fluffa till riset före servering
-
Ananas sweet chili
- Mixa ananasjuice, rörsocker, chili, vitlök, vinäger och salt fint med hjälp av en mixer.
- Slå såsen i en gryta, sjud i 5 minuter, red av med MAIZENA Tapioka, kyl omgående.
- Tillsätt fint hackad koriander före servering
-
Garnering
- Servera kycklingbiffarna med ris, sweet ananas chili och limebåtar