Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Kyckling

  • Smör eller margarin
  • Ströbröd 40.0 g
  • Ägg, färska 120.0 g
  • Cajunkrydda 6.0 g
  • Kycklingfärs 1.0 kg
  • Kokosflingor, rostade 100.0 g

Ris

  • Lök, tärnad 150.0 g
  • Smöreller margarin 30.0 g
  • Paprika, röd tärnad 200.0 g
  • Majs, frusen 200.0 g
  • Gurkmeja 4.0 g
  • Timjan, torkad 2.0 g
  • Ris, långkornigt 400.0 g
  • Vatten 800.0 ml
  • Salt 10.0 g
  • Vårlök, skivad 50.0 g
  • Koriander, färsk (cilantro) 25.0 g

Ananas sweet chili

  • Ananasjuice 500.0 ml
  • Socker, rör 80.0 g
  • Chili, röd urkärnad hackad 30.0 g
  • Vitlök, hackad 10.0 g
  • Salt 5.0 g
  • Koriander, färsk (cilantro) 10.0 g

Garnering

  • Lime, färsk pressad 120.0 g
  1. Kyckling

    • Blöt lägg kokosflingor i 20 min, slå av vatten. Rör kycklingfärs med Knorr Kycklingfond, cajunkrydda, ägg, kokosflingor och ströbröd. Forma färsen till biffar och stek dem i smör.
  2. Ris

    • Skölj riset noga i rikligt med kallt vatten.
    • Fräs lök och paprika i 5 minuter i smör, tillsätt Knorr Vitlök och kryddor och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt ris och majs.
    • Koka upp vatten och Knorr Kycklingfond, slå buljongen över riset, rör om.
      Lägg på lock och ånga riset i ugn i ca 10 minuter. Stäng av värmen och låt riset dra i 5 minuter. Fluffa till riset före servering
  3. Ananas sweet chili

    • Mixa ananasjuice, rörsocker, chili, vitlök, vinäger och salt fint med hjälp av en mixer.
    • Slå såsen i en gryta, sjud i 5 minuter, red av med MAIZENA Tapioka, kyl omgående.
    • Tillsätt fint hackad koriander före servering
  4. Garnering

    • Servera kycklingbiffarna med ris, sweet ananas chili och limebåtar