Shisoburgare med wasabimajonnäs
Shiso är ett japanskt lånord från kinesiska zisu, som betyder ”lila”. Shiso är en vanlig kryddväxt i Asien, som ofta ligger under wasabin när man beställer sushi. Växtens latinska namn är Perilla, bladmynta på svenska. På senare tid har intresset för att kombinera snabbmat från väst med street food från öst växt explosionsartat. Det är så den allt vanligare asieninspirerade shisoburgaren har uppstått.

Ingredienser
Grönsaker
-
Rödlök, skivad 150.0 g
-
Chili, röd 15.0 g
-
Gurka, skivad 150.0 g
-
Vinäger, ris 45.0 g
Wasabi majonnäs
-
Wasabi, japansk pepparrot 25.0 g
Chilimajonnäs
Vid servering
-
Bröd, Hamburgare 10.0 st
-
Sallad, huvudsallad 200.0 g
-
Morötter, strimlade 150.0 g
Förberedelser
-
Shisoburgare
- Stek kycklingen och krydda med Knorr Hönsbuljong och lite nymalen svartpeppar.
-
Grönsaker
- Lägg rödlök, chili och gurkskivor i risvinäger och HELLMANN`S Citrus Vinaigrette och låt stå i cirka 30 minuter.
-
Wasabi majonnäs
- Blanda 360 g HELLMANN`S REAL Majonnäs och wasabipasta.
-
Chilimajonnäs
- Blanda 200 g HELLMANN`S REAL Majonnäs, Knorr PROFESSIONAL Kryddpuré Rökt Chili och Knorr Kycklingfond till en dipsås.
-
Vid servering
- Gör hamburgaren med wasabimajonnäs, sallad, kyckling, strimlad morot och den syltade rödlöken och gurkan. Servera med chilimajonnäs.