Ekokyckling med rotselleri, mjukbakat ägg, puylinser och tryffelsabayonne
En festlig, snygg och fantastiskt god rätt som lär imponera på dina gäster

Ingredienser
Ekokyckling med rotselleri, mjukbakat ägg, puylinser och tryffelsabayonne
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Stekt kycklingbröst
Kycklingbröst med skinn, ekologiskt
/kg
1.0 kg
0%
Rapsolja
/msk
1.0 msk
0%
Smör
/g
15.0 g
0%
Bakad rotselleri
Rotselleri
/stk
2.0 stk
0%
Smör
/g
200.0 g
0%
Salt, grovt
/g
0.0 g
0%
Timjankokta linser
Puylinser
/ml
0.0 ml
0%
Puylinser
/ml
300.0 ml
0%
Morötter, skalade
/stk
4.0 stk
0%
Lök, gul
/stk
2.0 stk
0%
Vitlök, klyfta
/stk
1.0 stk
0%
Vin, vitt
/ml
300.0 ml
0%
Vatten
/l
0.0 l
0%
Lagerblad
/st
2.0 st
0%
Timjan kvistar
/stk
3.0 stk
0%
Olja, oliv
/ml
50.0 ml
0%
Vinäger, balsam
/msk
3.0 msk
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Pocherat ägg
Ägg
/stk
10.0 stk
0%
Tryffel-sabayonne
Smör
/g
400.0 g
0%
Ägg hela
/stk
4.0 stk
0%
Äggvitor
/stk
8.0 stk
0%
Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L
/ml
300.0 ml
0%
Soya, japansk
/g
0.0 g
0%
Olja, tryffel
/g
0.0 g
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Stekt kycklingbröst
-
Kycklingbröst med skinn, ekologiskt 1.0 kg
-
Rapsolja 1.0 msk
-
Smör 15.0 g
Bakad rotselleri
-
Rotselleri 2.0 stk
-
Smör 200.0 g
-
Salt, grovt
Timjankokta linser
-
Puylinser
-
Puylinser 300.0 ml
-
Morötter, skalade 4.0 stk
-
Lök, gul 2.0 stk
-
Vitlök, klyfta 1.0 stk
-
Vin, vitt 300.0 ml
-
Vatten
-
Lagerblad 2.0 st
-
Timjan kvistar 3.0 stk
-
Olja, oliv 50.0 ml
-
Vinäger, balsam 3.0 msk
-
Salt och peppar
Pocherat ägg
-
Ägg 10.0 stk
Tryffel-sabayonne
-
Smör 400.0 g
-
Ägg hela 4.0 stk
-
Äggvitor 8.0 stk
-
Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 300.0 ml
-
Soya, japansk
-
Olja, tryffel
-
Salt
Förberedelser
-
Stekt kycklingbröst
- Stek kycklingen gyllenbrun. Baka i ugn på 125 C till 65 grader i kärntemperatur.
-
Bakad rotselleri
- Täck sellerin med smör och salt.
- Rulla in i alufolie och baka i ugn på 175C i 60-75 minuter. Den måste vara genombakad. Låt svalna.
- Skär bort kanterna och skiva i tio lika stora skivor.
-
Timjankokta linser
- Finhacka moroten och löken.
- Skölj linserna och täck dem med vin och vatten.
- Koka linserna försiktigt tillsamman med morötterna och löken i ca 20-25 minuter. Slå av vatten och låt svalna.
- Vid servering: värm linserna med lite olja, vinäger salt och peppar.
-
Pocherat ägg
- Kör äggen i cirkulator eller ånga på 64*C i ca 30-40 min. Knäck och servera.
-
Tryffel-sabayonne
- Reducera ner kycklingfonden till ½ dl. Bryn smöret gyllenbrunt. Låt svalna.
- Vispa ihop ägg, äggvita, fond & smör.
- Smaka av med tryffelolja, salt och soya.
- Lägg i sifon och ställ i ugn på 60 C i 30 minuter. Fyll på med patron och skaka. Låt stå på varm plats.
-
Till servering
- Stek en skiva rotselleri gyllenbrun. Lägg i botten på en tallrik.
- Lägg linserna och tunna skivor kyckling runt omkring.
- Lägg ägget i mitten och toppa med tryffelsabayonne.
- Garnera med shisokrasse och ärtskott