Menu

Ingredienser

+

Stekt kycklingbröst

  • Kycklingbröst med skinn, ekologiskt 1.0 kg
  • Rapsolja 1.0 msk
  • Smör 15.0 g

Bakad rotselleri

  • Rotselleri 2.0 stk
  • Smör 200.0 g
  • Salt, grovt

Timjankokta linser

  • Puylinser
  • Puylinser 300.0 ml
  • Morötter, skalade 4.0 stk
  • Lök, gul 2.0 stk
  • Vitlök, klyfta 1.0 stk
  • Vin, vitt 300.0 ml
  • Vatten
  • Lagerblad 2.0 st
  • Timjan kvistar 3.0 stk
  • Olja, oliv 50.0 ml
  • Vinäger, balsam 3.0 msk
  • Salt och peppar

Pocherat ägg

  • Ägg 10.0 stk

Tryffel-sabayonne


En festlig, snygg och fantastiskt god vårrätt som lär imponera på dina gäster. Ekologisk kyckling är alltid gott och passar också bra på buffébordet när vi går mot ljusare tider.

...

Förberedelser

  1. Stekt kycklingbröst

    • Stek kycklingen gyllenbrun. Baka i ugn på 125 C till 65 grader i kärntemperatur.
  2. Bakad rotselleri

    • Täck sellerin med smör och salt. 
    • Rulla in i alufolie och baka i ugn på 175C i 60-75 minuter. Den måste vara genombakad. Låt svalna. 
    • Skär bort kanterna och skiva i tio lika stora skivor. 
  3. Timjankokta linser

    • Finhacka moroten och löken. 
    • Skölj linserna och täck dem med vin och vatten. 
    • Koka linserna försiktigt tillsamman med morötterna och löken i ca 20-25 minuter. Slå av vatten och låt svalna. 
    • Vid servering: värm linserna med lite olja, vinäger salt och peppar.
  4. Pocherat ägg

    • Kör äggen i cirkulator eller ånga på 64*C i ca 30-40 min. Knäck och servera. 
  5. Tryffel-sabayonne

    • Reducera ner kycklingfonden till ½ dl. Bryn smöret gyllenbrunt. Låt svalna. 
    • Vispa ihop ägg, äggvita, fond & smör. 
    • Smaka av med tryffelolja, salt och soya. 
    • Lägg i sifon och ställ i ugn på 60 C i 30 minuter. Fyll på med patron och skaka. Låt stå på varm plats.
  6. Till servering

    • Stek en skiva rotselleri gyllenbrun. Lägg i botten på en tallrik. 
    • Lägg linserna och tunna skivor kyckling runt omkring. 
    • Lägg ägget i mitten och toppa med tryffelsabayonne. 
    • Garnera med shisokrasse och ärtskott 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny