Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Stekt kycklingbröst

  • Kycklingbröst med skinn, ekologiskt 1.0 kg
  • Rapsolja 1.0 msk
  • Smör 15.0 g

Bakad rotselleri

  • Rotselleri 2.0 stk
  • Smör 200.0 g
  • Salt, grovt

Timjankokta linser

  • Puylinser
  • Puylinser 300.0 ml
  • Morötter, skalade 4.0 stk
  • Lök, gul 2.0 stk
  • Vitlök, klyfta 1.0 stk
  • Vin, vitt 300.0 ml
  • Vatten
  • Lagerblad 2.0 st
  • Timjan, färsk kvistar 3.0 stk
  • Olja, oliv 50.0 ml
  • Vinäger, balsam 3.0 msk
  • Salt och peppar

Pocherat ägg

  • Ägg 10.0 stk

Tryffel-sabayonne

  • Smör 400.0 g
  • Ägg hela 4.0 stk
  • Äggvitor 8.0 stk
  • Soya, japansk
  • Olja, tryffel
  • Salt
  1. Stekt kycklingbröst

    • Stek kycklingen gyllenbrun. Baka i ugn på 125 C till 65 grader i kärntemperatur.
  2. Bakad rotselleri

    • Täck sellerin med smör och salt. 
    • Rulla in i alufolie och baka i ugn på 175C i 60-75 minuter. Den måste vara genombakad. Låt svalna. 
    • Skär bort kanterna och skiva i tio lika stora skivor. 
  3. Timjankokta linser

    • Finhacka moroten och löken. 
    • Skölj linserna och täck dem med vin och vatten. 
    • Koka linserna försiktigt tillsamman med morötterna och löken i ca 20-25 minuter. Slå av vatten och låt svalna. 
    • Vid servering: värm linserna med lite olja, vinäger salt och peppar.
  4. Pocherat ägg

    • Kör äggen i cirkulator eller ånga på 64*C i ca 30-40 min. Knäck och servera. 
  5. Tryffel-sabayonne

    • Reducera ner kycklingfonden till ½ dl. Bryn smöret gyllenbrunt. Låt svalna. 
    • Vispa ihop ägg, äggvita, fond & smör. 
    • Smaka av med tryffelolja, salt och soya. 
    • Lägg i sifon och ställ i ugn på 60 C i 30 minuter. Fyll på med patron och skaka. Låt stå på varm plats.
  6. Till servering

    • Stek en skiva rotselleri gyllenbrun. Lägg i botten på en tallrik. 
    • Lägg linserna och tunna skivor kyckling runt omkring. 
    • Lägg ägget i mitten och toppa med tryffelsabayonne. 
    • Garnera med shisokrasse och ärtskott