Menu

Ingredienser

+

Sorbet

  • Jordgubbar 1.0 kg
  • Socker 450.0 g
  • Vatten 5.0 dl
  • Honung 50.0 g
  • Citron, juice färskpressad 80.0 g
  • Grädde 35% (vispgrädde) (2) 5.0 dl
  • Jordgubbar 500.0 g
  • Pistagenötter 500.0 g

Sockerkaka

  • Smör, brynt 75.0 g
  • Ägg 2.0 stk
  • Mjölk 100.0 g
  • Socker 180.0 g
  • Vaniljsocker 5.0 g
  • Vetemjöl 180.0 g
  • Bakpulver 8.0 g
  • Salt 1.0 g
  • Citron,zest från en citron

Det här är jordgubbar och glass som flörtar med jordgubbstårtan, men på en helt ny nivå! En riktig midsommardröm, helt enkelt! God och glad midsommar önskar jag dig och dina gäster! /Rasmus Larsson

...

Förberedelser

  1. Sorbet

    • Koka upp jordgubbar, socker, honung och vatten. Låt stå i 1–2 timmar.
    • Sila av jordgubbarna och kör i glassmaskin. Frys in.
  2. Sockerkaka

    • Vispa ägg och socker pösigt.
    • Sikta i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och vänd försiktigt runt tills klumpfritt.
    • Häll i mjölken, det brynta avsvalnade smöret och citronzesten.
    • Häll upp smeten i smörad form och baka på 175 grader i ca 30-35minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Till servering

    • Skär ner sockerkakan i tärningar och rosta frasig i ugn.
    • Hacka pistagenötterna grovt och dela de färska jordgubbarna i mindre bitar.
    • Lättvispa grädden och blanda sedan försiktigt ihop sorbet, grädde, rostad sockerkaka och färska jordgubbar i en bunke. Låt det vara marmorerat och inte en homogen smet.
    • Lägg upp i serveringsskål och avsluta med rostade pistagenötter och eventuellt lite mer sockerkaka.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny