Panna Cotta Ris à la Malta med hallonkompott
En twist på julens populära efterrätt Ris à la Malta där basen utgörs av en enkelt tillredd panna cotta.

Ingredienser
Panna Cotta Ris à la Malta
-
Mjölk 500.0 ml
-
Grädde eller gräddalternativ 500.0 ml
-
Grötris färdigkokt 2.5 kg
Hallonkompott
-
Hallon, frusna 5.0 l
-
Socker, florsocker 1.0 kg
-
Vaniljstång 1.0 st
-
Stjärnanis 2.0 st
Förberedelser
-
Panna Cotta Ris à la Malta
- Fördela grötriset i 10 glas. Koka upp mjölk. Vispa i CARTE D´OR Panna Cotta och rör i grädde. Häll upp Panna Cottan i glasen och ställ i kyl minst tre timmar.
-
Hallonkompott
- Lägg i hallon, socker, urskrapad vaniljstång och hel stjärnanis i en kastrull. Låt småkoka under omrörning på medelvärme i två minuter. Häll upp i en bunke och ställ i kyl. Denna kan göras dagen innan. Ta ut vaniljstång och stjärnanis. Fördela kompotten i glasen.