Ingredienser
Vit chokladkräm med brynt smör
-
Ägg, gula 60.0 g
-
Choklad, vit 125.0 g
-
Brynt smör 50.0 g
-
Gelatin, blad 1.0 st
-
Citron, juice färskpressad 10.0 g
Havtornsgelato
-
Havtornspuré 250.0 g
-
Päronpuré 250.0 g
-
Socker 500.0 g
-
Vatten 500.0 g
-
Gelatin, blad 2.0 st
Kaka på hasselnötter
-
Nötter, hasselnötter 250.0 g
-
Socker, florsocker 250.0 g
-
Ägg (extra) 4.0 st
-
Citron, zest av 4.0 g
Förberedelser
-
Vit chokladkräm med brynt smör
- Koka upp Rama Visp 31%, blanda i äggulan och vispa tills den uppnått 82°C.
- Häll krämen över den vita chokladen och rör om tills blandningen är slät.
- Addera det brynta smöret, blötlagda gelatinet och smaka av med citronsaft.
-
Havtornsgelato
- Koka upp socker, vatten och puréer. Vänd ner blötlagda gelatinbladen och låt svalna.
- Rör ner Rama Fraiche och kör blandningen i en glassmaskin.
-
Kaka på hasselnötter
- Blanda ihop alla ingredienser och baka dem i en form på 165° C i 15–20 min.
- Garnera gärna med Oxalis