+

Vit chokladkräm med brynt smör

  • Ägg, gula 60 g
  • Choklad, vit 125 g
  • Knorr Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 150 ml
  • Brynt smör 50 g
  • Gelatin, blad 0.5 st
  • Citron, juice färskpressad 10 g

Havtornsgelato

  • Havtornspuré 250 g
  • Päronpuré 250 g
  • Socker 500 g
  • Vatten 500 g
  • Knorr Fraiche 24 % 8 x 1 L 500 g
  • Gelatin, blad 2 st

Kaka på hasselnötter

  • Nötter, hasselnötter 250 g
  • Socker, florsocker 250 g
  • Ägg (extra) 4 st
  • Citron,zest 4 g
  1. Vit chokladkräm med brynt smör

    • Koka upp Knorr visp 31%, blanda i äggulan och vispa tills den uppnått 82°C.
    • Häll krämen över den vita chokladen och rör om tills blandningen är slät.
    • Addera det brynta smöret, blötlagda gelatinet och smaka av med citronsaft.
  2. Havtornsgelato

    • Koka upp socker, vatten och puréer. Vänd ner blötlagda gelatinbladen och låt svalna.
    • Rör ner Knorr Fraiche och kör blandningen i en glassmaskin.
  3. Kaka på hasselnötter

    • Blanda ihop alla ingredienser och baka dem i en form på 165° C i 15–20 min.
    • Garnera gärna med Oxalis