Vit chokladkräm med brynt smör
En fantastisk och mångfacetterad dessert som rundas av med god Rama Visp. Tveka inte på att göra extra mycket havtornsgelato och förvara i kylen till morgondagens servering.

Ingredienser
Vit chokladkräm med brynt smör
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Vit chokladkräm med brynt smör
Ägg, gula
/g
60.0 g
0%
Choklad, vit
/g
125.0 g
0%
Brynt smör
/g
50.0 g
0%
Gelatin, blad
/st
1.0 st
0%
Citron, juice färskpressad
/g
10.0 g
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
150.0 ml
0%
Havtornsgelato
Havtornspuré
/g
250.0 g
0%
Päronpuré
/g
250.0 g
0%
Socker
/g
500.0 g
0%
Vatten
/g
500.0 g
0%
Gelatin, blad
/st
2.0 st
0%
Crème Fraiche
/g
500.0 g
0%
Kaka på hasselnötter
Nötter, hasselnötter
/g
250.0 g
0%
Socker, florsocker
/g
250.0 g
0%
Ägg (extra)
/st
4.0 st
0%
Citron, zest av
/g
4.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Vit chokladkräm med brynt smör
-
Ägg, gula 60.0 g
-
Choklad, vit 125.0 g
-
Brynt smör 50.0 g
-
Gelatin, blad 1.0 st
-
Citron, juice färskpressad 10.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 150.0 ml
Havtornsgelato
-
Havtornspuré 250.0 g
-
Päronpuré 250.0 g
-
Socker 500.0 g
-
Vatten 500.0 g
-
Gelatin, blad 2.0 st
-
Crème Fraiche 500.0 g
Kaka på hasselnötter
-
Nötter, hasselnötter 250.0 g
-
Socker, florsocker 250.0 g
-
Ägg (extra) 4.0 st
-
Citron, zest av 4.0 g
Förberedelser
-
Vit chokladkräm med brynt smör
- Koka upp grädde, blanda i äggulan och vispa tills den uppnått 82°C.
- Häll krämen över den vita chokladen och rör om tills blandningen är slät.
- Addera det brynta smöret, blötlagda gelatinet och smaka av med citronsaft.
-
Havtornsgelato
- Koka upp socker, vatten och puréer. Vänd ner blötlagda gelatinbladen och låt svalna.
- Rör ner Creme Fraiche och kör blandningen i en glassmaskin.
-
Kaka på hasselnötter
- Blanda ihop alla ingredienser och baka dem i en form på 165° C i 15–20 min.
- Garnera gärna med Oxalis