Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör vinägersky

Morotspuré

Garnityr

  • Äpple (Aroma) 150.0 g
  • Fänkål, färsk 150.0 g
  • Linsgroddar 50.0 g
  • Valnötter, kärnor 40.0 g
  • Dressing
  • Olja, oliv 25.0 cl
  • MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml 25.0 g
  • Honung 16.0 cl
  • Salt 2.0 g
  1. Gör vinägersky

    • Fräs lök, vitlök och kryddor i lite olja. 
    • Tillsätt MAILLE Rödvinsvinäger, Knorr Professional Fond och Demi glace. 
    • Koka in tills ca 70% av fonden återstå och smaken koncentrerats. 
    • Smaka av med salt och ev honung eller brunfarin. Montera med kallt smör före servering.
  2. Morotspuré

    • Täck botten på en gryta med vatten och tillsätt smör och morötter och sötpotatis. Sjud morötter mjuka under lock. 
    • Mixa morötter, salt, vinäger och MAIZENA Majsstärkelse till en slät puré. Justera smaken med salt och peppar.
  3. Garnityr

    • Hyvla fänkål från topp till botten tunt på en mandolin. Förvara i isvatten så att fänkålen blir krispig, låt vila i minst 30 minuter.
    • Vispa ihop ingredienserna till dressingen. 
    • Hyvla äpple på mandolin och slunga fänkålen torr. 
    • Vänd samman samtliga ingredienser.
  4. Vid servering

    • Stek kycklingbröstet och anrätta tillsammans med morotspuré, fänkål, äpple och vinägersky.