Ingredienser
Gör vinägersky
-
Rödlök, tärnad 100.0 g
-
Vitlök hackad 10.0 g
-
MAILLE Rödvinsvinäger - flaska, 6x500 ml 50.0 ml
-
Timjan, färsk 5.0 g
-
Salt 1.0 g
Morotspuré
-
Smör kallt 20.0 g
-
Morötter skivad 250.0 g
-
Sötpotatis skalad och skivad 250.0 g
-
Smör 80.0 g
-
Salt och peppar
Garnityr
-
Äpple (Aroma) 150.0 g
-
Fänkål, färsk 150.0 g
-
Linsgroddar 50.0 g
-
Valnötter, kärnor 40.0 g
-
Dressing
-
Olja, oliv 25.0 cl
-
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml 25.0 g
-
Honung 16.0 cl
-
Salt 2.0 g
Förberedelser
-
Gör vinägersky
- Fräs lök, vitlök och kryddor i lite olja.
- Tillsätt MAILLE Rödvinsvinäger, Knorr Professional Fond och Demi glace.
- Koka in tills ca 70% av fonden återstå och smaken koncentrerats.
- Smaka av med salt och ev honung eller brunfarin. Montera med kallt smör före servering.
-
Morotspuré
- Täck botten på en gryta med vatten och tillsätt smör och morötter och sötpotatis. Sjud morötter mjuka under lock.
- Mixa morötter, salt, vinäger och MAIZENA Majsstärkelse till en slät puré. Justera smaken med salt och peppar.
-
Garnityr
- Hyvla fänkål från topp till botten tunt på en mandolin. Förvara i isvatten så att fänkålen blir krispig, låt vila i minst 30 minuter.
- Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
- Hyvla äpple på mandolin och slunga fänkålen torr.
- Vänd samman samtliga ingredienser.
-
Vid servering
- Stek kycklingbröstet och anrätta tillsammans med morotspuré, fänkål, äpple och vinägersky.