Vinägerskysås till stekt kycklingbröst
Här en enkel skysåsbas som är enkel att göra och som passar till det mesta. MAILLES Rödvinsvinäger är ekfatslagrad.

Ingredienser
Vinägerskysås till stekt kycklingbröst
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör vinägersky
Rödlök, tärnad
/g
100.0 g
0%
Vitlök hackad
/g
10.0 g
0%
MAILLE Rödvinsvinäger - flaska, 6x500 ml
/ml
50.0 ml
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L
/ml
500.0 ml
0%
Knorr Professional Demi-Glace 8 x 1 L
/ml
500.0 ml
0%
Timjan
/g
5.0 g
0%
Salt
/g
1.0 g
0%
Morotspuré
Smör kallt
/g
20.0 g
0%
Morötter skivad
/g
250.0 g
0%
Sötpotatis skalad och skivad
/g
250.0 g
0%
Smör
/g
80.0 g
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Garnityr
Äpple (Aroma)
/g
150.0 g
0%
Fänkål, färsk
/g
150.0 g
0%
Linsgroddar
/g
50.0 g
0%
Valnötter, kärnor
/g
40.0 g
0%
Dressing
/
0.0
0%
Olja, oliv
/ml
250.0 ml
0%
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/g
25.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Honung
/ml
160.0 ml
0%
Salt
/g
2.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör vinägersky
-
Rödlök, tärnad 100.0 g
-
Vitlök hackad 10.0 g
-
Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 500.0 ml
-
Knorr Professional Demi-Glace 8 x 1 L 500.0 ml
-
Timjan 5.0 g
-
Salt 1.0 g
Morotspuré
-
Smör kallt 20.0 g
-
Morötter skivad 250.0 g
-
Sötpotatis skalad och skivad 250.0 g
-
Smör 80.0 g
-
Salt och peppar
Garnityr
-
Äpple (Aroma) 150.0 g
-
Fänkål, färsk 150.0 g
-
Linsgroddar 50.0 g
-
Valnötter, kärnor 40.0 g
-
Dressing
-
Olja, oliv 250.0 ml
-
Honung 160.0 ml
-
Salt 2.0 g
Förberedelser
-
Gör vinägersky
- Fräs lök, vitlök och kryddor i lite olja.
- Tillsätt MAILLE Rödvinsvinäger, Knorr Professional Fond och Demi glace.
- Koka in tills ca 70% av fonden återstå och smaken koncentrerats.
- Smaka av med salt och ev honung eller brunfarin. Montera med kallt smör före servering.
-
Morotspuré
- Täck botten på en gryta med vatten och tillsätt smör och morötter och sötpotatis. Sjud morötter mjuka under lock.
- Mixa morötter, salt, vinäger och MAIZENA Majsstärkelse till en slät puré. Justera smaken med salt och peppar.
-
Garnityr
- Hyvla fänkål från topp till botten tunt på en mandolin. Förvara i isvatten så att fänkålen blir krispig, låt vila i minst 30 minuter.
- Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
- Hyvla äpple på mandolin och slunga fänkålen torr.
- Vänd samman samtliga ingredienser.
-
Vid servering
- Stek kycklingbröstet och anrätta tillsammans med morotspuré, fänkål, äpple och vinägersky.