Sloppy Joe
Rätten Sloppy Joe (”Slarvige Joe”) har en lång och i vissa stycken oklar historia, men den tycks ha uppstått under 1930-talets depression som ett sätt att dryga ut nötfärs. Flera historiker hävdar att rätten skapades i ett litet kafé i Sioux City i den amerikanska delstaten Iowa, där den kallades loosemeat sandwich.

Ingredienser
Sloppy Joe
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Sloppy Joe
Smör eller margarin
/g
40.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
120.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

Nötkött, färs
/kg
2.0 kg
0%
Ketchup, tomat
/kg
350.0 kg
0%
MAILLE Senap Dijon Original 6 x 865 g
/g
20.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
WINBORGS Äppelcider vinäger
/g
10.0 g
0%
Vatten
/ml
150.0 ml
0%
Socker
/g
15.0 g
0%
Salt
/g
8.0 g
0%
Svartpeppar
/g
1.0 g
0%
Bröd, Hamburgare
/st
10.0 st
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Sloppy Joe
-
Smör eller margarin 40.0 g
-
Lök, tärnad 120.0 g
-
Nötkött, färs 2.0 kg
-
Ketchup, tomat 350.0 kg
-
WINBORGS Äppelcider vinäger 10.0 g
-
Vatten 150.0 ml
-
Socker 15.0 g
-
Salt 8.0 g
-
Svartpeppar 1.0 g
-
Bröd, Hamburgare 10.0 st
Förberedelser
-
Sloppy Joe
- Värm smör i antingen en stekpanna eller en gryta. Tillsätt lök och sautera tills den blir mjuk. Tillsätt Knorr Professional Kryddpuré Vitlök och Knorr Professional Kryddpuré Rökt Chili och sautera i ytterligare 1–2 minuter.
- Tillsätt nötfärsen och sautera tills den är brynt. Häll bort eventuellt överflödigt fett.
- Tillsätt ketchup, Maille Dijon Senap, Winborg Äppelcider vinäger, vatten, Knorr Köttbuljong, socker, salt och peppar. Sänk värmen och låt sjuda i 10–15 minuter. Servera i hamburgerbröd.