Sloppy Joe
Rätten Sloppy Joe (”Slarvige Joe”) har en lång och i vissa stycken oklar historia, men den tycks ha uppstått under 1930-talets depression som ett sätt att dryga ut nötfärs. Flera historiker hävdar att rätten skapades i ett litet kafé i Sioux City i den amerikanska delstaten Iowa, där den kallades loosemeat sandwich.

Ingredienser
Sloppy Joe
-
Smör eller margarin 40.0 g
-
Lök, tärnad 120.0 g
-
Nötkött, färs 2.0 kg
-
Ketchup, tomat 350.0 kg
-
WINBORGS Äppelcider vinäger 10.0 g
-
Vatten 150.0 ml
-
Socker 15.0 g
-
Salt 8.0 g
-
Svartpeppar 1.0 g
-
Bröd, Hamburgare 10.0 st
Förberedelser
-
Sloppy Joe
- Värm smör i antingen en stekpanna eller en gryta. Tillsätt lök och sautera tills den blir mjuk. Tillsätt Knorr Professional Kryddpuré Vitlök och Knorr Professional Kryddpuré Rökt Chili och sautera i ytterligare 1–2 minuter.
- Tillsätt nötfärsen och sautera tills den är brynt. Häll bort eventuellt överflödigt fett.
- Tillsätt ketchup, Maille Dijon Senap, Winborg Äppelcider vinäger, vatten, Knorr Köttbuljong, socker, salt och peppar. Sänk värmen och låt sjuda i 10–15 minuter. Servera i hamburgerbröd.