Menu

Ingredienser

+

Sloppy Joe


Rätten Sloppy Joe (”Slarvige Joe”) har en lång och i vissa stycken oklar historia, men den tycks ha uppstått under 1930-talets depression som ett sätt att dryga ut nötfärs. Flera historiker hävdar att rätten skapades i ett litet kafé i Sioux City i den amerikanska delstaten Iowa, där den kallades loosemeat sandwich.

...

Förberedelser

  1. Sloppy Joe

    • Värm smör i antingen en stekpanna eller en gryta. Tillsätt lök och sautera tills den blir mjuk. Tillsätt Knorr Professional Kryddpuré Vitlök och Knorr Professional Kryddpuré Rökt Chili och sautera i ytterligare 1–2 minuter.
    • Tillsätt nötfärsen och sautera tills den är brynt. Häll bort eventuellt överflödigt fett.
    • Tillsätt ketchup, Maille Dijon Senap, Winborg Äppelcider vinäger, vatten, Knorr Köttbuljong, socker, salt och peppar. Sänk värmen och låt sjuda i 10–15 minuter. Servera i hamburgerbröd.
     
Produkter
Recept
Favoriter
Meny