Timjanbakad lammfärslimpa med linser, rotfrukter, potatis- och palsternackspuré samt lingonfraiche, klimatsmart mat | Unilever Food Solutions

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Linser

  • Linser, röda 60.0 g
  • Vatten 1.5 dg

Färsen

Potatis och palsternackspuré

Lingonfraiche

  1. Linser

    • Koka linserna mjuka i vatten och buljong. Låt svalna.









  2. Färsen

    • Låt ströbrödet svälla i vatten.
    • Blanda färsen och ströbrödsblandningen och linserna.
    • Tillsätt Rama Mat 15%, Knorr Lökfond och finhackade rotfrukter (små tärningar). Krydda med Knorr Kryddpasta Vitlök, salt och peppar.
    • Forma färsen till limpor. Pensla limporna med Knorr Kryddpasta Timjan. Grädda i 160 grader i ugn ca 30-40 minuter beroende på storleken på limporna.
  3. Potatis och palsternackspuré

    • Koka potatis och palsternacka. Mosa potatis och palsternacka och späd med Rama Mat 15%. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Lingonfraiche

    • Blanda lingonsylten med Rama Fraiche och servera såsen kall som tillbehör.