Timjanbakad lammfärslimpa med linser, rotfrukter, potatis- och palsternackspuré samt lingonfraiche, klimatsmart mat
Här har vi drygat ut lammfärsen med linser och rotfrukter till en god saftig färslimpa. Ett smakrikt potatismos med palsternacka kopletterar måltiden.

Ingredienser
Timjanbakad lammfärslimpa med linser, rotfrukter, potatis- och palsternackspuré samt lingonfraiche, klimatsmart mat
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Linser
Linser, röda
/g
60.0 g
0%
Vatten
/ml
150.0 ml
0%
Färsen
Lamm, färs
/g
500.0 g
0%
Knorr Grönsaksbuljong, pulver 3 x 1,5 kg
/g
4.0 g
0%

Ströbröd
/g
30.0 g
0%
Vatten
/ml
60.0 ml
0%
KNORR Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
15.0 g
0%

KNORR Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
15.0 g
0%
Morot, riven
/g
50.0 g
0%
Knorr Kryddpasta Timjan 2 x 0,34 kg
/g
15.0 g
0%

Salt
/g
7.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
4.0 g
0%
Knorr Kryddpasta Vitlök 2 x 0,34 kg
/g
10.0 g
0%

Palsternacka, skalad
/g
50.0 g
0%
Rotselleri, tärnad
/g
50.0 g
0%
Matlagningsgrädde
/ml
60.0 ml
0%
Potatis och palsternackspuré
Potatis, skalad
/kg
2.0 kg
0%
Palsternacka, skalad
/g
600.0 g
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
0.0 g
0%
Matlagningsgrädde
/ml
150.0 ml
0%
Lingonfraiche
Lingon, rårörda
/g
250.0 g
0%
Crème Fraiche
/g
200.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Linser
-
Linser, röda 60.0 g
-
Vatten 150.0 ml
Färsen
-
Lamm, färs 500.0 g
-
Ströbröd 30.0 g
-
Vatten 60.0 ml
-
KNORR Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L 15.0 g
-
Morot, riven 50.0 g
-
Salt 7.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 4.0 g
-
Palsternacka, skalad 50.0 g
-
Rotselleri, tärnad 50.0 g
-
Matlagningsgrädde 60.0 ml
Potatis och palsternackspuré
-
Potatis, skalad 2.0 kg
-
Palsternacka, skalad 600.0 g
-
Salt
-
Svartpeppar, grovmald
-
Matlagningsgrädde 150.0 ml
Lingonfraiche
-
Lingon, rårörda 250.0 g
-
Crème Fraiche 200.0 g
Förberedelser
-
Linser
- Koka linserna mjuka i vatten och buljong. Låt svalna.
-
Färsen
- Låt ströbrödet svälla i vatten.
- Blanda färsen och ströbrödsblandningen och linserna.
- Tillsätt matlagningsgrädde, Knorr Lökfond och finhackade rotfrukter (små tärningar). Krydda med Knorr Kryddpasta Vitlök, salt och peppar.
- Forma färsen till limpor. Pensla limporna med Knorr Kryddpasta Timjan. Grädda i 160 grader i ugn ca 30-40 minuter beroende på storleken på limporna.
-
Potatis och palsternackspuré
- Koka potatis och palsternacka. Mosa potatis och palsternacka och späd med matlagningsgrädde. Smaksätt med salt och peppar.
-
Lingonfraiche
- Blanda lingonsylten med creme fraiche och servera såsen kall som tillbehör.