Ingredienser
Linser
-
Linser, röda 60.0 g
-
Vatten 1.5 dg
Färsen
-
Lamm, färs 500.0 g
-
Ströbröd 30.0 g
-
Vatten 0.6 dg
-
Knorr Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L 1.5 dg
-
Morot, riven 50.0 g
-
Salt 7.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 4.0 g
-
Palsternacka, skalad 50.0 g
-
Rotselleri, tärnad 50.0 g
Potatis och palsternackspuré
-
Potatis, skalad 2.0 kg
-
Palsternacka, skalad 600.0 g
-
Salt
-
Svartpeppar, grovmald
Lingonfraiche
-
Lingon, rårörda 250.0 g
Förberedelser
-
Linser
- Koka linserna mjuka i vatten och buljong. Låt svalna.
-
Färsen
- Låt ströbrödet svälla i vatten.
- Blanda färsen och ströbrödsblandningen och linserna.
- Tillsätt Rama Mat 15%, Knorr Lökfond och finhackade rotfrukter (små tärningar). Krydda med Knorr Kryddpasta Vitlök, salt och peppar.
- Forma färsen till limpor. Pensla limporna med Knorr Kryddpasta Timjan. Grädda i 160 grader i ugn ca 30-40 minuter beroende på storleken på limporna.
-
Potatis och palsternackspuré
- Koka potatis och palsternacka. Mosa potatis och palsternacka och späd med Rama Mat 15%. Smaksätt med salt och peppar.
-
Lingonfraiche
- Blanda lingonsylten med Rama Fraiche och servera såsen kall som tillbehör.