Många folkslag har under årens lopp lämnat bidrag till Marockos matkultur. Köket hämtar influenser från folkgrupper som berber, araber, morer och judar i Mellanöstern, medelhavsländerna och Afrika. Recepten omfattar allt från de kungliga kockarnas i städerna Fès, Marrakech och Rabat till recept som det nedan, från den fattiga landsbygden. Där fungerar ris som utfyllnad i köttfärsen och riset gör att köttbullarna kommer att bli lite större när de kokat färdigt, eftersom riset sväller.

Ingredienser
Marockanska köttbullar:
-
Kalvfärs 500.0 g
-
Kycklingfärs 500.0 g
-
Ris, rundkornigt 380.0 g
-
Ägg (stora, klass A) 1.0 st
-
Vatten 100.0 ml
-
Kanel, malen 2.0 g
-
Korianderfrö, malen 4.0 g
-
Salt(1) 14.0 g
-
Svartpeppar, malen 4.0 g
Till tomatsåsen
-
Lök, tärnad 100.0 g
-
Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 15.0 g
-
Spiskummin malen 4.0 g
-
KNORR Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L, Utgår v 5 2017, Ersätts av 49026101 30.0 g
-
Vatten 1.0 l
-
Citron, juice färskpressad 15.0 g
Förberedelser
-
Marockanska köttbullar:
- Blanda samman färs,okoktris, kryddpuréer, ägg, vatten och torra kryddor till en homogen färs. Rulla små köttbullar av färsen (som en fem krona)och lägg dem i ett smort GN bläck.
-
Till tomatsåsen
- Fräs löken i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin. Tillsätt Knorr PROFESSIONALkryddpuréer och de torra kryddorna, och låt svettas en stund.
- Häll på Knorr Tomatino, Knorr Kycklingfond och vatten och låt koka upp. Smaka av och justera kryddningen med citronsaft, salt och peppar.
-
Avslutningsvis:
- Täck köttbullarna med tomatsåsen (tillsätt evt mer vatten om så behövs).
- Baka rätten klar i ugnen vid 175 garder ca 45 min. När riset i köttbullarna är mört så är köttbullarna klara.