Vegetarisk Schnitzel med kapris, stekt kulpotatis, löksky och friterad persilja
En härlig klimatsmart variant av klassisk schnitzel. Passar på vilken oktoberfest som helst.

Ingredienser
Vegetarisk Schnitzel med kapris, stekt kulpotatis, löksky och friterad persilja
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Schnitzel
Potatis, skalad
/g
375.0 g
0%
Morot, skalad skivad
/g
250.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
325.0 g
0%
Korngryn
/g
750.0 g
0%
KNORR Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
20.0 g
0%

Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
20.0 g
0%

MAIZENA Snowflake, modifierad stärkelse 2 x 2 kg
/g
25.0 g
0%

Timjan, torkad
/g
10.0 g
0%
MAIZENA Majsstärkelse 12 x 0,7 kg
/g
100.0 g
0%

Ägg, färska
/g
200.0 g
0%
Panko, ströbröd
/g
600.0 g
0%
Rapsolja
/g
50.0 g
0%
Löksky
Lök, skivad
/g
800.0 g
0%
Vatten
/l
1.0 l
0%
Vinäger, balsam
/g
14.0 g
0%
Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence 2 x 0,34 kg
/g
200.0 g
0%

KNORR Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
40.0 g
0%

Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
40.0 g
0%

Garnityr
Potatis, små
/kg
1.5 kg
0%
Kapris
/g
100.0 g
0%
Persilja, färsk
/g
40.0 g
0%
Frityrolja
/l
0.0 l
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Schnitzel
-
Potatis, skalad 375.0 g
-
Morot, skalad skivad 250.0 g
-
Lök, tärnad 325.0 g
-
Korngryn 750.0 g
-
Timjan, torkad 10.0 g
-
Ägg, färska 200.0 g
-
Panko, ströbröd 600.0 g
-
Rapsolja 50.0 g
Löksky
-
Lök, skivad 800.0 g
-
Vatten 1.0 l
-
Vinäger, balsam 14.0 g
Garnityr
-
Potatis, små 1.5 kg
-
Kapris 100.0 g
-
Persilja, färsk 40.0 g
-
Frityrolja
Förberedelser
-
Schnitzel
- Sätt ugnen på 230 grader.
- Koka korngrynen.
- Rosta potatis och morot så den är mjuk rakt igenom och har ordentligt med färg.
- Mixa potatis och morot grovt.
- Stek löken med olja och timjan tills den blir gyllenbrun.
- Blanda potatismixen med den stekta löken, korngryn, Knorr Brynt Lökfond, Knorr Grönsaksfond och MAIZENA Snowflake och låt stå ett par minuter så stärkelsen får suga åt sig vätska.
- Forma schnitzeln, pudra på MAIZENA Majsstärkelse genom en chinoise, pensla på ägg och avsluta med panko.
- Stek schnitzeln i olja tills den får en gyllenbrun färg på båda sidor.
-
Löksky
- Sautera löken mjuk i en panna med Milda Flytande Margarin.
- Tillsätt resten av ingredienserna och reducera till hälften eller tills skyn tjocknat något.
-
Garnityr
- Ånga eller koka potatisen, låt den svalna. Stek den gyllenbrun i olja
- Smaka av med flingsalt.
- Hetta upp friteringsolja till 160-180 grader.
- Tillsätt persiljan och fritera hastigt.
- Strö kapris över den stekta schnitzeln.