Vegetarisk Shepherd´s pie
En mustig, nyttig och enkel "Allt i ett gratängfat" rätt. Den vegetariska färsen får dess köttiga goda umamismak av brynt svamp, aubergine och morot. Extra bra blir rätten tillsammans med en sallad.
Ingredienser
Shepherd´s pie fyllning
-
Morötter, grovrivna 450.0 g
-
Aubergine, riven 900.0 g
-
Champinjoner, rivna 450.0 g
-
Margarin, flytande 160.0 g
-
Lök, tärnad 300.0 g
-
SLOTTS Tomatpuré 50.0 g
-
Vatten 1.0 l
-
Vinäger, balsam 60.0 g
-
Salt 25.0 g
-
Oregano, torkad 6.0 g
Potatismos
-
Vatten 2.0 l
-
Olja, oliv 200.0 ml
-
Salt 10.0 g
-
Knorr Cold Base Potatismos, kallrörd 3 x 3 kg 540.0 g
-
Ost, riven 250.0 g
Till servering
-
Sallad
Förberedelser
-
Shepherd´s pie fyllning
- Riv morot, svamp och aubergine grovt.
- Rosta i matfett på stekbord eller rosta i ugn vid 200 grader i 10 minuter.
- Sautera löken mjuk i matfett och tillsätt tomatpuré, fräs ytterligare någon minut. Tillsätt fryst No Mince och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt Knorr Professional Vitlök Kryddpuré, rostade grönsaker, Knorr Tomatino, vatten, Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong, salt och balsamvinäger. Sjud under lock i ca 15 minuter, ta av locket och låt såsen koka in som till en bolognaise.
- Smaksätt med oregano, salt och peppar.
- Lägg såsen i ett GN bleck.
-
Potatismos
- Blanda kallt vatten och olja.
- Tillsätt Knorr Cold Base Potatismos, salt och Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong under omrörning och vänd i den rivna osten.
-
Före servering
- Bred moset över färsen. Baka av i combiugn i 180 grader vid 70% ånga i 25-30 minuter.
-
Till servering
- Servera gärna rätten tillsammans med en sallad.