Vegetarisk Shepherd´s pie
En mustig, nyttig och enkel "Allt i ett gratängfat" rätt. Den vegetariska färsen får dess köttiga goda umamismak av brynt svamp, aubergine och morot. Extra bra blir rätten tillsammans med en sallad.
Ingredienser
Vegetarisk Shepherd´s pie
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Shepherd´s pie fyllning
Morötter, grovrivna
/g
450.0 g
0%
Aubergine, riven
/g
900.0 g
0%
Champinjoner, rivna
/g
450.0 g
0%
Margarin, flytande
/g
160.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
300.0 g
0%
SLOTTS Tomatpuré
/g
50.0 g
0%
NoMince, vegofärs 1x2 kg FRYSVARA
/kg
1.2 kg
0%

Sojabönor och produkter därav: Ja
Mjölk inkl laktos och produkter därav: *
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
45.0 g
0%

Vatten
/l
1.0 l
0%
Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, Ekologisk, pulver 3 x1 kg
/g
35.0 g
0%

Vinäger, balsam
/g
60.0 g
0%
Salt
/g
25.0 g
0%
Oregano, torkad
/g
6.0 g
0%
Potatismos
Vatten
/l
2.3 l
0%
Olja, oliv
/ml
200.0 ml
0%
Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, Ekologisk, pulver 3 x1 kg
/g
15.0 g
0%

Salt
/g
10.0 g
0%
Knorr Cold Base Potatismos, kallrörd 3 x 3 kg
/g
500.0 g
0%
Ost, riven
/g
250.0 g
0%
Till servering
Sallad
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Shepherd´s pie fyllning
-
Morötter, grovrivna 450.0 g
-
Aubergine, riven 900.0 g
-
Champinjoner, rivna 450.0 g
-
Margarin, flytande 160.0 g
-
Lök, tärnad 300.0 g
-
SLOTTS Tomatpuré 50.0 g
-
Vatten 1.0 l
-
Vinäger, balsam 60.0 g
-
Salt 25.0 g
-
Oregano, torkad 6.0 g
Potatismos
-
Vatten 2.3 l
-
Olja, oliv 200.0 ml
-
Salt 10.0 g
-
Knorr Cold Base Potatismos, kallrörd 3 x 3 kg 500.0 g
-
Ost, riven 250.0 g
Till servering
-
Sallad
Förberedelser
-
Shepherd´s pie fyllning
- Riv morot, svamp och aubergine grovt.
- Rosta i matfett på stekbord eller rosta i ugn vid 200 grader i 10 minuter.
- Sautera löken mjuk i matfett och tillsätt tomatpuré, fräs ytterligare någon minut. Tillsätt fryst No Mince och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt Knorr Professional Vitlök Kryddpuré, rostade grönsaker, Knorr Tomatino, vatten, Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong, salt och balsamvinäger. Sjud under lock i ca 15 minuter, ta av locket och låt såsen koka in som till en bolognaise.
- Smaksätt med oregano, salt och peppar.
- Lägg såsen i ett GN bleck.
-
Potatismos
- Blanda kallt vatten och olja.
- Tillsätt Knorr Cold Base Potatismos, salt och Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong under omrörning och vänd i den rivna osten.
-
Före servering
- Bred moset över färsen. Baka av i combiugn i 180 grader vid 70% ånga i 25-30 minuter.
-
Till servering
- Servera gärna rätten tillsammans med en sallad.