Soppa på nässlor med pocherat ägg och Onion Bahji
En god och spännande soppa som tar med smaksinnena på ett äventyr. Mixa den riktigt slät innan servering.

Ingredienser
Soppa på nässlor
-
Nässlor, förvällda 300.0 g
-
Selleri, rot 300.0 g
-
Lök, gul 100.0 g
-
Smör 50.0 g
-
Vatten 1.0 l
-
Citron 1.0 st
-
Smör, osaltat 30.0 g
-
Crème Fraiche 200.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 200.0 ml
Pocherat ägg
-
Ägg (extra) 5.0 st
Onion Bahji
-
Silverlök, hel 80.0 g
-
Kikärtsmjöl 150.0 g
-
Koriander, färsk (cilantro) 24.0 g
-
Spiskummin malen 2.0 g
-
Frityrolja 2.0 l
Förberedelser
-
Soppa på nässlor
- Skär selleri och lök i mindre bitar, fräs i smör och slå på Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, Ekologisk. Låt koka till sellerin är mjuk.
- Mixa soppan i matberedare eller mixerkanna och häll tillbaka i grytan. Tillsätt creme fraiche, grädde och smaka av med salt, peppar samt citron.
- Mixa soppan med de förvällda nässlorna och smör innan servering.
-
Pocherat ägg
- Pochera ägg till lagom konsistens.
-
Onion Bahji
- Skiva lök och koriander tunt, salta och låt stå i ca 20 min.
- Blanda ner kikärtsmjöl, MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse, Knorr Professional Ingefära kryffpuré, Knorr Professional Curry kryddpuré och smaka av med spiskummin. Späd med vatten om den blir för torr.
- Värm oljan och lägg i en tesked av smeten. Fritera gyllenbruna.