Rostad jordärtskocksoppa med brynt äpple & champinjon
Jordärtskockor är en smakrik nordisk delikatess knöl här i en värmande krämig höst soppa med äpple och champinjon som passar utmärkt som förrätt eller huvudrätt till lunch eller middag.

Ingredienser
Rostad jordärtskocksoppa med brynt äpple & champinjon
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör soppan
Jordärtskocka, tvättade
/kg
1.5 kg
0%
Rapsolja
/ml
30.0 ml
0%
Vatten
/l
2.6 l
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
40.0 g
0%

Salt
/g
10.0 g
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
300.0 ml
0%
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/g
10.0 g
0%

KNORR Svampfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
10.0 g
0%

Vitpeppar, malen
/g
0.0 g
0%
Vid servering
äpple, fint tärnat
/stk
2.0 stk
0%
Champinjoner, skivade
/g
150.0 g
0%
Smör
/g
25.0 g
0%
Timjan
/g
3.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör soppan
-
Jordärtskocka, tvättade 1.5 kg
-
Rapsolja 30.0 ml
-
Vatten 2.6 l
-
Salt 10.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 300.0 ml
-
Vitpeppar, malen
Vid servering
-
äpple, fint tärnat 2.0 stk
-
Champinjoner, skivade 150.0 g
-
Smör 25.0 g
-
Timjan 3.0 g
Förberedelser
-
Gör soppan
- Rengör jordskockor så att jord försvinner och halvera.
- Vänd skockorna i rapsoljan och rosta dem i ugn vid 175 grader i 30 minuter.
- Lägg skockor i gryta och slå på vatten, Knorr Kycklingfond och salt.
- Koka upp och mixa soppan slät och tillsätt grädde.
- Smaksätt med ättika, Knorr Svampfond och vitpeppar.
-
Vid servering
- Tärna äpplen och skiva champinjoner fint.
- Bryn äppeltärningar och champinjon i matfett tillsammans med timjan
- Anrätta soppan och toppa med smör brynt äpple och champinjon.