Ingredienser
Sichuanpeppar-te med kyckling
-
Schalottenlök, skivad 100.0 g
-
Rapsolja 30.0 g
-
Svamp, shiitake skivade 400.0 g
-
Sichuanpeppar 1.0 g
-
Limeblad, rivna 6.0 st
-
Vatten 2.5 l
-
KNORR Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L, Utgår v 5 2017, Ersätts av 49026101 75.0 g
-
Soja, Kinesisk 95.0 g
-
Fisksås (Asiatisk) 30.0 g
-
Limejuice 60.0 g
Vid servering
-
Salladskål, strimlad 300.0 g
-
Kycklingkött, tillagat strimlat 1071.0 g
-
Basilika, thai 30.0 g
-
Koriander, färsk hackad 30.0 g
Förberedelser
-
Sichuanpeppar-te med kyckling
- Sautera schalottenlöken i oljan tills den är mjuk. Tillsätt svampen, sichuanpepparen, limebladen och Knorr PROFESSIONAL kryddpasta.
- Häll sedan på vatten, Knorr Kycklingfond, soja, fisksås och limesaft. Koka upp buljongen och sila sedan genom finmaskig sil ner i en ren kastrull.
-
Vid servering
- Lägg ner salladskålen och kycklingköttet, koka upp snabbt och ta av från värmen.
- Servera soppan toppad med örterna och riset.
-
Tips!
- Shiitake kan bytas ut mot färska champinjoner.