Menu

Ingredienser

+

Sichuanpeppar-te med kyckling

Vid servering

  • Salladskål, strimlad 300.0 g
  • Kycklingkött, tillagat strimlat 1071.0 g
  • Basilika, thai 30.0 g
  • Koriander, färsk hackad 30.0 g

Den här rätten bygger på idén om en klar buljong som är lite kryddig, och skulle lika gärna kunna drickas som en kopp te. Receptet har hämtat inspiration från Kambodja.

...

Förberedelser

  1. Sichuanpeppar-te med kyckling

    • Sautera schalottenlöken i oljan tills den är mjuk. Tillsätt svampen, sichuanpepparen, limebladen och Knorr PROFESSIONAL kryddpasta.
    • Häll sedan på vatten, Knorr Kycklingfond, soja, fisksås och limesaft. Koka upp buljongen och sila sedan genom finmaskig sil ner i en ren kastrull.
  2. Vid servering

    • Lägg ner salladskålen och kycklingköttet, koka upp snabbt och ta av från värmen.
    • Servera soppan toppad med örterna och riset.
  3. Tips!

    • Shiitake kan bytas ut mot färska champinjoner.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny