Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Sichuanpeppar-te med kyckling

  • Schalottenlök, skivad 100.0 g
  • Rapsolja 30.0 g
  • Svamp, shiitake skivade 400.0 g
  • Peppar,sichuanpeppar, krossad 1.0 g
  • Limeblad, rivna 6.0 st
  • Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg 40.0 g
  • Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg 20.0 g
  • Vatten 2.5 l
  • KNORR Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L, Utgår v 5 2017, Ersätts av 49026101 75.0 g
  • Soja, Kinesisk 95.0 g
  • Fisksås (Asiatisk) 30.0 g
  • Limejuice 60.0 g

Vid servering

  • Salladskål, strimlad 300.0 g
  • Kycklingkött, tillagat strimlat 1071.0 g
  • Basilika, thai 30.0 g
  • Koriander, färsk hackad 30.0 g
  1. Sichuanpeppar-te med kyckling

    • Sautera schalottenlöken i oljan tills den är mjuk. Tillsätt svampen, sichuanpepparen, limebladen och Knorr PROFESSIONAL kryddpasta.
    • Häll sedan på vatten, Knorr Kycklingfond, soja, fisksås och limesaft. Koka upp buljongen och sila sedan genom finmaskig sil ner i en ren kastrull.
  2. Vid servering

    • Lägg ner salladskålen och kycklingköttet, koka upp snabbt och ta av från värmen.
    • Servera soppan toppad med örterna och riset.
  3. Tips!

    • Shiitake kan bytas ut mot färska champinjoner.